Bursalı Duster’ın fiyatı yenilenmedi

Bursalı Duster’ın fiyatı yenilenmedi

Uzun yıllardır Dacia Duster ismiyle boy gösteren kompakt SUV model, bundan böyle Renault Duster olarak Türkiye pazarında boy gösterecek. Oyak-Renault Fabrikası’nda üretilen yeni modelin fiyatı da hemen hemen 1.2 milyon seviyesinde. Bir önceki nesil de yaklaşık olarak aynı rakamı taşıyordu.

ALİ YILDIRIM

Dacia’nın 2010 yılından beri Türkiye pazarına sunduğu Duster, artık yenilendi. Sadece yenilenmekle kalmayan model hem Bursa formasını giydi hem de Renault’a transfer oldu. Uzun yıllardır Dacia Duster ismiyle boy gösteren kompakt SUV model, bundan böyle Renault Duster olarak Türkiye pazarında boy gösterecek. Oyak-Renault Fabrikası’nda üretilen yeni modelin fiyatı da hemen hemen 1.2 milyon seviyesinde. Resmi bir fiyat açıklanmadı fakat sigorta değerleme sistemine göre, rakam ortaya çıktı. Bir önceki nesil ise yine aynı rakamı taşıyordu. Araç hem yenilendi. Hem de fiyatı değişmedi. MAİS Genel Müdürü Dr. Berk ÇAĞDAŞ, “Renault Duster’a ‘Türkiye’nin Duster’ı’ dedik. Türkiye’de üretilecek olan, OYAK ve Renault ortaklığıyla Türkiye’ye yapılacak 400 milyon Euro’luk yatırımın ilk ve en önemli adımı olan model; bu sıfatı sonuna kadar hak ediyor. Şimdi ise Türkiye’nin Duster’ı, Türkiye’nin dört bir yanında, Türkiye’nin birbirinden güzel coğrafyalarında yollara çıkıyor. Maceraseverler için 4X4 versiyon ile zorlu yol koşullarını denemek, E-Tech Full Hbyrid versiyonu ile şehir içinde en verimli kullanıma ulaşmak ve Eco-G versiyonu ile bütçe dostu yolculuklar yapmak için Yeni Renault Duster’ı kullanıcılarımızla buluşturuyoruz.” dedi.

fotoo.jpg

Yeni modelin tasarımında çizilmeye karşı dayanıklı plastik malzemeler dikkat çekiyor. Koruyucu bir kemer gibi etrafı saran siyah ve büyük ölçüde geri dönüştürülmüş malzemelerden elde edilmiş. 17 inç veya elmas kesim alüminyum 18 inç jant seçenekleri bu güçlü görünümü destekliyor. Ayrıca Duster logolu ön kapı eklentileri ile birlikte ön ve arka tampon alt koruma kaplamalarıyla uyumlu gri ayna kapakları ise ayrıntıya gösterilen özenin altını çiziyor.

DİZEL MOTOR ARTIK YOK

Yeni Renault Duster, E-Tech tam hibrit motor sistemi de dahil üç farklı motor seçeneğine sahip. 145 hp güç üreten tam hibrit motor seçeneğiyle ortalama 5 lt/100 km yakıt tüketimi ve 114 gr/km CO2 emisyonuna sahip olan model, içten yanmalı bir araca göre yüzde 40’a varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Şehir içi kullanımda yolculuk süresinin yüzde 80’ine kadar elektrik modunda çalışabilmesinin yanı sıra, yine elektrik modunda ilk kalkış hareketini yapabiliyor. Yeni Renault Duster aynı zamanda 6 ileri vitesli manuel şanzımanla eşleştirilen 130 hp gelişmiş 1,2 litre yarı hibrit motor seçeneği ve 4X4 güç-aktarma sistemiyle de sunuluyor. 3 silindirli turbo benzinli motoru, yaklaşık %10 yakıt tasarrufu ve daha akıcı bir sürüş için ek tork sağlamak üzere 0,8 kWsa kapasiteli 48V batarya ile desteklendi. Bu versiyonun ortalama tüketimi 6 lt/100 km ve CO2 emisyonu ise 136 gr/km. Dizel motor ise artık sunulmuyor.

OTOMATİK JOGGER 1.5 MİLYONA GELDİ

Dacia’nın tarihindeki ilk hibrit motora sahip olan ve merakla beklenen modeli “Jogger HYBRID 140” Türkiye’de satışa sunuluyor. Sahip olduğu geniş iç mekânı, bagaj kapasitesi ve modüler özellikleriyle geniş ailelerin ve kalabalık grupların ihtiyaçlarına karşılık veren Jogger, HYBRID 140 motoruyla 900 km’nin üzerinde menzil sağlarken, otomatik şanzıman seçeneği ile daha pratik bir kullanım olanağı sunuyor. Dacia Jogger HYBRID 140, 1.499.000 TL satış fiyatıyla Türkiye’deki kullanıcılarıyla buluşuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN