Borsada kazandıran tek takım belli oldu

Borsada kazandıran tek takım belli oldu

Borsa İstanbul'da işlem gören spor kulüpleri arasında, yılın ilk çeyreğinde yatırımcılarına kazandıran tek takım Fenerbahçe oldu. Diğer kulüplerin hisselerinde düşüşler gözlenirken, mart ayında ise Galatasaray en çok kazandıran kulüp olarak öne çıktı.

Borsa İstanbul'da işlem gören spor kulüplerinin karneleri belli oldu. Buna göre; yılın ilk çeyreğinde yatırımcısına tek kazandıran takım Fenerbahçe oldu.

Borsada spor şirketlerine yönelik satış baskısı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devam etti. Yılın ilk çeyreğinde dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da, spor kulüpleri hisselerinde genellikle düşüş gözlendi.

Spor şirketlerinin mali durumu ve saha performanslarının taraftarlar üzerinde yarattığı memnuniyetsizlik, hisselerdeki düşüş eğilimini etkileyen faktörlerden oldu.

SPOR ENDEKSİ DEĞER KAYBETTİ

Borsa İstanbul'da hesaplanan spor endeksi, Ocak-Mart döneminde yüzde 4,5 oranında bir değer kaybı yaşadı. Bu dönemde, hisseleri yükselen tek spor kulübü Fenerbahçe Futbol AŞ oldu, yüzde 3,2’lik artışla yatırımcısına kazandırdı.

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesini sürdüren Fenerbahçe'nin transferleri de hisselerinin değer kazanmasına katkı sağladı.

Diğer yandan, lider Galatasaray’ın hisseleri yüzde 1,5, Beşiktaş’ın hisseleri ise yüzde 28,1 değer kaybetti. Trabzonspor’un hisseleri ise bu dönemde yatay bir seyir izledi.

MART AYINDA EN ÇOK KAZANDIRAN GALATASARAY OLDU

Mart ayında en fazla kazanç sağlayan spor şirketi ise yüzde 7’lik artışla Galatasaray oldu. Galatasaray’ı yüzde 1 ile Trabzonspor ve yüzde 0,8 ile Fenerbahçe izledi. Beşiktaş ise yatırımcısına yüzde 22,5 kayıp yaşattı.

Fenerbahçe, 12 milyar 95 milyon liralık piyasa değeriyle halka açık spor şirketleri arasında en değerli kulüp olmaya devam etti. Galatasaray ise 10 milyar 692 milyon liralık piyasa değeriyle ikinci sırada yer aldı. Trabzonspor 7,5 milyar lira, Beşiktaş ise 4 milyar 56 milyon lira piyasa değeriyle sıralandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN