Banka hesabı nasıl kapatılır? Banka hesabı kendiliğinden kapanır mı? Banka hesabı kapatma yolları

Banka hesabı nasıl kapatılır? Banka hesabı kendiliğinden kapanır mı? Banka hesabı kapatma yolları

Bankalar üzerinden vadeli ya da vadesiz olarak hesap açmak oldukça kolaydır. Bunun yanı sıra aynı zamanda kapatmak istendiğinde de herhangi bir zorluk ile karşılaşılmaz. Banka kartı nasıl kapatılır? Banka kartı kapatma yöntemleri nelerdir? Banka hesabı kapatmak için yapılması gerekenler haberimizde yer almaktadır

Bankaların müşteri çekmek adına hesap açma gibi işlemlerini oldukça hızlı bir biçimde halletmeleri ve mevcut müşterilerini kaybetmemek istemedikleri için herhangi bir hesap kapatma olaylarında çeşitli fırsatlarda sunulmaktadır. Bununla beraber banka hesabı nasıl kapatılır? sorusuna internet üzerinden sıklıkla yanıt aranmaktadır. İşte banka hesabı kapatmak isteyenlerin yapması gerekenler haberimizde

BANKA HESABI NASIL KAPATILIR?

Birçok kişi banka hesaplarını yıllar boyunca kullanmamaktadır. Bu durumlarda ise herhangi bir olumsuzluğa karşılık kartın kapatılması gerekir. Banka kartının kapatılması için bir kaç yol vardır.

-BANKAYA MÜRACAAT EDEREK HESAP KAPATMA

Hangi bankadan hesabınız varsa açılışını gerçekleştirdiğiniz şubeye giderek hesabın kapatılmasını talep etmek en kolay yöntemlerden bir tanesidir. Fakat karta tanımlı herhangi bir otomatik ödeme varsa kartın kapatılabilmesi için öncelikle onların sonlandırılması gerekmektedir. Şubeye giderek hesap kapatmak zaman kaybı olduğundan ötürü çok tercih edilen yöntemlerden değildir.

banka hesabı kapatma

-BANKA MÜŞTERİ HİZMETLERİNİ ARAYARAK HESAP KAPATMA

İlgili bankanın müşteri hizmetleri numarası aranarak bilgilerini vermeniz doğrultusunda hesabınızı kapatmanız mümkündür.Ne kadar telefondan işlemini halletseniz de şubeye giderek vadeli veya vadesiz mevduat hesabınızı kapatıyorsanız borcu yoktur kağıdı almayı unutmayın.

KULLANILMAYAN BANKA HESABI KENDİLİĞİNDEN KAPANIR MI?

Uzun bir süre üzerinde işlem yapılmayan banka kartları bankalar tarafından kişinin mağduriyet yaşamaması adına dondurma işlemi yapmaktadır. Bu dondurma işlemi kişinin herhangi bir işlem yapmasıyla beraber tekrar kullanılabilir hale gelir.

BANKA HESABI KAPATILMAZSA NE OLUR?

Banka hesabı kapatılmadığı süre içerisinde prosedür olan işlem kesim ücretleri kesilmeye devam eder. Bunun yanı sıra herhangi bir şifre çalınmalarında ise mağduriyet yaşamanız mümkün. Kapatmak istenilen ve kullanılmadan kalan o kartların şifre çalınması sonradan öğrenilmektedir. Bu nedenle kullanılmayan banka kartlarının kapatılması gerekir. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN