Audi uzun zamandır beklenen modelini sonunda tanıttı! İşe yeni Audi A5...

Uzun zamandır içten yanmalı bir modelini güncellemeyen Audi, A4'ün yerini alan yeni A5'ini sonunda tanıttı. Artık Audi modellerindeki tek haneler içten yanmalı, çift haneler ise elektrikli modelleri temsil edecek. Yeni Audi A5 ise şık tasarımıyla şimdiden dikkatleri üzerine çekti.

BARAN BEKİ

Uzun zamandır sessizliğe bürünen Audi, merakla beklenen modellerini ardı ardına tanıtmaya başladı. Yeni A5 (eski adıyla A4), tasarımıyla rakipleri BMW ve Mercedes'e gözdağı verirken Audi'nin modellerini yeniden isimlendirmesi ise kafaları birazcık karıştırdı.

ÇİFT SAYILAR ELEKTRİKLİ, TEK SAYILAR İÇTEN YANMALI

Audi'nin yeni sistemine göre artık tek sayı olan modeller içten yanmalı modelleri, çift sayı olan modeller ise elektrikli modelleri simgeliyor. Böylelikle yeni A5, şık tasarımını içten yanmalı ve hafif hibrit bir güç ünitesiyle birleştiriyor. Bu güzel otomobilin aynı zamanda Avant versiyonu (station) da bulunuyor.

yeni-audi-a5-turkiye-fiyati-ne-olacak.png

DAHA UZUN, DAHA GENİŞ, DAHA ŞIK

Yeni A5 ve A5 Avant artık 67mm daha uzun ve toplamda 4829mm uzunluğa sahip. Aks mesafesi ise 80mm artarak 2900mm oldu. Aracın ön tarafına baktığımızda Mercedes ve BMW'nin aksine yaptıkları yeniliklerle kullanıcılara ilk görüşte aşkı tattıran Audi, ince tasarım far modasına katılmış gibi görünüyor ancak rakiplerinin aksine tek merceğe düşerek bu güzel farları çirkinleştirmemiş.

yeni-audi-s5-tanitildi.png

yeni-audi-a5-avant.png

TEKNOLOJİYLE BİR ADIM ÖNDE

İnce tasarımlı farın üst bölümünde gündüz LED'leri bulunurken arka tarafta ise 2. jenerasyon OLED teknolojili arka stop lambalarını görüyoruz. Aracın arka tarafında Audi'nin tarzına yakışır bir tasarımla beraber stoplardaki yeni OLED teknolojisi, panel başına yaklaşık 60 segmentle beraber aracın arka tasarımını tamamlıyor. Ayrıca, animasyonlarla iyice içli dışlı olan Audi, aracın far ünitelerine toplamda 8 farklı animasyon eklerken (hareket ederken de çalışabiliyor) stop lambalarındaki communication light (İletişimli Aydınlatma) denilen bir teknolojiyle ise yolda bulunan tehlikeleri arkasındaki araçlara önceden iletebiliyor ve böylelikle kazaları önlüyor.

Görünüşe göre "Vorsprung durch Technik" (Teknolojiyle bir adım önde) geri dönmüş.

yeni-audi-a5-iste-turkiyede-001.png

TEKNİK ÖZELLİKLER

17 ila 20 inç arasında değişen jant seçenekleri bulunurken egzoz çıkışlarının ise sahte olmayacağı da edinilen bilgiler arasında yer aldı. Dışarıdan normal bir sedan gibi görünen bu otomobilin bagajına geldiğimizde aynı eski A5 gibi fastback bir tasarımla (cam dahil) kalkan bir bagaj olsa da maalesef ki bagaj ancak 445L alana sahip. Bu hacim eski A4'ten 15L, eski A5 Sportback'ten ise 20L daha az. Eski A4'ten neredeyse 7cm daha uzun olan bu aracın bagaj hacmindeki düşüşün sorumlusu ise araçta bulunan yeni hafif hibrit sistem.

Güç ünitesine geldiğimizde, açıklananlara göre en düşük motor seçeneği 150 beygir gücündeki 2.0 TFSI olurken bu seçenekler sırasıyla 204 beygir 2.0 TFSI, 204 beygir 2.0 TDI ve model gamının en üzerinde yer alan S5'te bulunacak olan 367 beygirlik 3.0 V6 TFSI ile son buluyor. Motorların teknik özelliklerini aşağıdaki tablodan görebilirsiniz.

yeni-audi-a5-teknik-ozellikler.png

'ÖZENLE ÇALIŞILDI'

Yeni A5 aynı zamanda PPC (Premium Platform Combustion) denilen platformun ilk üyesi. Bu platformda adından da anlaşılacağı üzere içten yanmalı ve önden çekiş veya dört tekerlekten çekişe sahip otomobiller üretilecek. Audi'ye göre bu yeni platformda şasi üzerinde özenle çalışılmış, ayrıca VW grubundaki birçok araçtan da alıştığımız gibi bu platformdaki tüm araçlarda progressive steering standart olarak sunulacak. Standart süspansiyonun haricinde spor süspansiyon (S-Line paketine sahip araçlarda standart) ve adaptif S-Sports süspansiyon ise opsiyon olarak tercih edilebiliyor. Opsiyon olarak tercih edilebilen bu süspansiyon sistemleri aracı 20mm kadar alçaltıyor.

yeni-audi-a5-tanitildi-001.png

YENİ AUDİ A5 TÜRKİYE FİYATI NE OLACAK?

Avrupa marketi için Kasım 2024'te satışa çıkacak olan model giriş seviyesi 150 beygirlik sedan versiyonuyla 45,200 euro olurken A5 Avant ise 1000 euro daha pahalı olacak. Ülkemizdeki fiyatlar hakkında henüz bir bilgi yok.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN