Araç sahipleri dikkat: Artık TÜVTÜRK istasyonuna gitmenize gerek yok! Araç muayenesinde yeni dönem

Araç sahipleri dikkat: Artık TÜVTÜRK istasyonuna gitmenize gerek yok! Araç muayenesinde yeni dönem

TÜVTÜRK, muayene istasyonlarındaki yoğunluğu azaltmak için yeni uygulamayı hayat geçirdi. Artık istasyona gitmeden araç muayenesi yaptırmak mümkün. İşte detaylar...

Türkiye'de trafiğe kayıtlı 25 milyondan fazla araç bulunuyor ve bu araçların türüne ve yaşına bağlı olarak belirli dönemlerde TÜVTÜRK istasyonlarında muayenelerinin yapılması zorunlu.

Araç muayenesi yapılmamış araçların trafiğe çıkması kesinlikle yasak. Fakat sıfır kilometre bir araç için ilk 3 yıl boyunca muayene yaptırma zorunluluğu bulunmuyor.

YENİ UYGULAMALAR YOĞUNLUĞU AZALATACAK

Yenicag'da yer alan habere göre, TÜVTÜRK, araç muayene süreçlerini daha hızlı ve verimli hale getirmek için egzoz emisyon ölçümünü yetkili servislere devretti. Bu uygulama, araç sahiplerinin muayene istasyonlarındaki bekleme sürelerini kısalttı ve yoğunluğu azalttı.

TÜVTÜRK, şimdi de Türkiye'nin 77 şehrinde mobil muayene istasyonları kurarak, muayene istasyonlarındaki yoğunluğu daha da azaltmayı hedefliyor. Mobil istasyonlar, araç muayenelerini daha erişilebilir ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi sağlayacak.

TÜVTÜRK, 2024 yılı sonuna kadar mobil muayene istasyonlarının sayısını artırarak, muayene süreçlerini daha da iyileştirmeyi planlıyor.

MOBİL MUAYENE İSTASYONLARINDA HANGİ İŞLMLER YAPILABİLİYOR?

TÜVTÜRK mobil muayene istasyonlarında, binek otomobiller, traktörler ve motosikletler için muayene işlemleri yapılabilmektedir. Ancak, hava destekli hidrolik fren sistemine sahip tır, kamyon ve diğer büyük araçların muayeneleri sadece sabit istasyonlarda gerçekleştiriliyor.

Egzoz gazı emisyon ölçümleri ise yalnızca sabit istasyonlarda veya yetkilendirilmiş bazı seyyar istasyonlarda yapılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN