Altınları yastık altından çıkaran tapusunu alacak! Ev hanımlarına altın konut modeli: Yüzde 25 peşinat...

Altınları yastık altından çıkaran tapusunu alacak! Ev hanımlarına altın konut modeli: Yüzde 25 peşinat...

Altın fiyatlarındaki artış, yastık altındaki tasarrufları konuta dönüştürmek için yeni bir fırsat sunuyor. İSO Başkanı Bahçıvan, yüzde 25 peşinat ve 15 yıl vadeli konut kredisi önerisi ile ev hanımlarının ev sahibi olmasını amaçlıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Türkiye'deki konut piyasasında durgunluk yaşanırken, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, ev kadınlarını ev sahibi yapacak dikkat çekici bir "Altın Konut Modeli" önerisi ile gündeme geldi. Bu model, yastık altındaki altınları kullanarak konut alımını teşvik etmeyi hedefliyor. Bahçıvan, altınların Türkiye ekonomisi için bir fırsat olduğunu savunuyor.

yeni-proje.jpg

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİYOR

Nasıl Bir Ekonomi TV’de Ekonomi Masası’nın konuğu olan Bahçıvan, söz konusu altınları yastık altından çıkarmak için "Altın Konut Modeli" önerisinde bulundu.

Son dönemlerde altın fiyatlarındaki artış, pek çok vatandaşın kuyumculara yönelmesine sebep oldu. Türkiye’nin mevcut ekonomik durumu göz önüne alındığında, altın yatırımlarının doğru bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Bahçıvan, “Bu, ülkemiz için önemli bir fırsat” ifadelerini kullandı. Türkiye’de yastık altında saklanan altınların toplam değerinin yaklaşık 400 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirten Bahçıvan, bu miktarın konut alımında kullanılabileceğine vurgu yaptı.

yeni-proje-1.jpg

ALTIN KONUT MODELİ İLE EV SAHİBİ OLMA FIRSATI

Bahçıvan, "Altın Konut Modeli" önerisiyle dikkatleri üzerine çekti. Model, ev alacakların yastık altındaki altınlarını kullanarak konut sahibi olmasını amaçlıyor. Bahçıvan, "Ev alacaklar yüzde 25 peşinat ile başlayabilir ve konut kredisini 15 yıl vadeli olarak alabilir" dedi.

Bu öneri ile vatandaşların, sahip oldukları altınların yüzde 25-30’unu konut alımında peşinat olarak kullanarak ev sahibi olmaları hedefleniyor. Merkez Bankası'nın bu altınları alarak rezervlerini artırabileceğini belirten Bahçıvan, sonrasında 10-15 yıllık sübvansiyonlu konut kredisi verilmesini önerdi.

yeni-proje-2.jpg

EV KADINLARI İÇİN ÖZEL BİR FIRSAT

Ekonomik analizler yapan Dr. Şeref Oğuz, bu modelin özellikle ev kadınlarına yönelik olduğunu vurguladı. Oğuz, "Altın bu kadar prim yapmışken, ev kadınları kendi güvenceleri için bu fırsatı değerlendirebilir. Ev kadını ev alsın, bu model onlara tapu kazandırabilir" şeklinde görüş belirtti.

YENİ KONUT KREDİSİ KAMPANYALARI BEKLENİYOR

Bahçıvan'ın önerisinin ardından, konut alacaklar için yeni bir kredi kampanyası gündeme gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Yüksek faiz oranları ve piyasanın durgunluğu nedeniyle ev sahibi olma hayali kuran birçok vatandaş, bu modelin uygulanması ile umut bulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN