8 ay sonra ilk kez: Cari denge Haziran'da 407 milyon dolar fazla verdi

8 ay sonra ilk kez: Cari denge Haziran'da 407 milyon dolar fazla verdi

Merkez Bankası'nın açıkladığı ödemeler dengesi verilerine göre, 2024 yılı Haziran ayında cari işlemler hesabı 407 milyon ABD doları fazla kaydetti. Böylece cari denge 8 ay sonra ilk defa fazla verdi.Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 4 milyar 549 milyon ABD doları fazla oluştu. Ekonomistler, cari işlemler açığının haziranda 152,4 milyon dolar açık vereceğini öngörmüştü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Haziran ayı ödemeler dengesi istatistiklerini açıkladı.

Açıklanan verilere göre, cari işlemler hesabı Haziran ayında 407 milyon ABD doları fazla kaydetti. Ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığı 4 milyar 139 milyon ABD doları olarak gerçekleşti.

AA Finans anketinde ekonomistler, cari işlemler hesabının 152,4 milyon dolar fazla vereceğini öngörmüştü. Ekonomistlerin söz konusu dönem için cari denge beklentisi 1 milyar 100 milyon dolar açık ile 1 milyar 200 milyon dolar fazla aralığında yer almıştı.

Hizmetler dengesi kaynaklı net girişler 5.603 milyon ABD doları seviyesinde gerçekleşti. Bu kalem altında seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler 4.790 milyon ABD doları oldu.

Birincil gelir dengesi ve ikincil gelir dengesi kalemleri sırasıyla 1.055 milyon ABD doları ve 2 milyon ABD doları net çıkış kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN