2024 otobüs fiyatları ne kadar oldu? İzmir, Ankara, İstanbul... Haziran ayı şehirlerarası otobüs bilet fiyatları

2024 otobüs fiyatları ne kadar oldu? İzmir, Ankara, İstanbul... Haziran ayı şehirlerarası otobüs bilet fiyatları

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala yolculuk yapmayı planlayanlar da bilet fiyatlarını Araştırmaya devam ediyor. Haziran ayında şehirlerarası otobüs bilet fiyatları belli olmaya başladı. İzmir, Ankara, İstanbul, Sivas, Trabzon ve daha birçok şehre yolculuk başlarken fiyatlarda herkesin en çok araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki, otobüs bilet fiyatları ne kadar oldu? İşte sorunun yanıtı…

Hem yaz tatili hem de Kurban Bayramı yaklaşırken Haziran ayı otobüs bilet fiyatları da en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Hem uygun fiyatlı hem de konforlu bir yolculuk yapmak isteyenler bilet arayışını sürdürüyor. Firmadan firmaya göre değişen bilet fiyatları dikkat çekerken bazı firmaların yüksek fiyatta bilet sattığı gözlerden kaçmıyor. Bayram yaklaşırken bilet bulamam telaşıyla bilet arayışına giren birçok kişi şimdiden biletini ayırtmaya başladım. Haziran ayı itibarıyla İstanbul'dan Dalaman'a gitmek isteyen bir kişinin bilet fiyatı ise 1500 TL'yi buluyor.

KURBAN BAYRAMI BİLET FİYATLARI NE KADAR?

16-19 Haziran 2024 tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesinde de yoğun bir telaş başladı. Birçok otobüs firmasının biletlere zam yaptığı öne sürülürken Kurban Bayramı'ndan önce yolculuk yapmayı planlayanlar en ucuz biletleri araştırıyor. 1 Haziran itibarıyla İstanbul'dan Dalaman'a gitmek isteyen bir yolcu 1500 TL'lik bir ödeme yaparken 10 Haziran'da 900 TL'ye uçak bileti bulabiliyor. Bunun yanı sıra 10 Haziran'da otobüs bileti ise 1250 TL olarak görülüyor.

Otobüs Bileti Haberleri - Son Dakika Otobüs Bileti Hakkında Güncel Haber ve Bilgiler

Hangi firma ve hangi saatte otobüs bileti alacağınıza göre değişiklik gösteren fiyatlarda oldukça dikkat çekiyor. 1 Haziran-14 Haziran tarihleri arasında bilet fiyatlarına baktığımızda ise ortaya çıkan tablo şu şekildedir:

1 Haziran'da İstanbul'dan Ankara'ya en düşük otobüs bileti 299 TL olurken en yüksek bilet fiyatı ise 550 TL olarak görülmektedir.

14 Haziran 2024 tarihinde şehirlerarası yolculuklara baktığımızda en düşük otobüs bileti 398 TL olurken en yüksek bilet fiyatı 1050 TL olarak görülüyor.

Ankara'dan İzmir'e gidecek kişiler bir 14 Haziran tarihleri arasında en düşük 300 TL öderken en yüksek bin TL ödemektedir. 14 Haziran 2024 tarihinde ise en düşük bilet fiyatı ₺300 iken en yüksek bilet fiyatı 900 TL olarak görülüyor.

Otobüs biletleri tükenmeye başladı - Gaziantep Son Dakika Haberleri - Gazete 27

ŞEHİRLERARASI OTOBÜS FİYATLARI NE KADAR?

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Gelen Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüslerdeki fiyat uygulaması hakkındaki detayları paylaştı. Firmalar tarafından hazırlanan fiyat listesinin bakanlığa bildirildiğini söyleyen Yıldırım, bu listenin 4 ay boyunca uygulanmasının zorunlu olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz süreçte akaryakıta sürekli zam gelmesi nedeniyle firmaların temkinli davranarak fiyatları yüksek tuttuğunu söyleyen Yıldırım, bu fiyattan %30 indirim yapma hakkının da elinde bulunduğunu aktardı. Firmaların temkinli davranarak aldıkları yüksek fiyatların uygulandığını söyleyen Yıldırım, yoğun olmayan günlerde %30 içinde rekabet ettiklerini belirterek “Zam yok demeyelim, zam oluyor. Nasıl oluyor, 4 ayı dolan firmalar yeniden müracaat edip fiyatlarını arttırabiliyorlar" dedi.

Ramazan Bayramı'nı fırsat bildiler! Otobüs biletleri fiyatları yüzde 20 arttı - Ekonomi Haberleri

4 AYLIK FİYAT TARİFESİ BELİRLİ

Bu süreç içerisinde yalnızca Bayram tatili olmadığını aynı zamanda okulların kapanış tarihi olduğuna da dikkat çeken Yıldırım, ikisinin üst üste gelmesi nedeniyle çok yoğun bir süreç yaşanacağını vurguladı. Firmaların mevcut fiyatlarının an en yüksekten bakanlığa bildirildiğini dile getiren Yıldırım şu açıklamalarda bulundu:

“Bayramlarda, yoğun günlerde firma, aldıkları fiyatın tavanını uyguluyorlar. Yoğun olmayan günlerde de yüzde 30’a kadar indirim yapabiliyorlar" şeklinde devam etti. Yıldırım, “Ben 1-2 hafta önce İstanbul'dan Bodrum'a gidiş dönüş bilet aldım. Gidiş geliş bilet bin 400 liraydı. Otobüs fiyatı bin 200 lira, uçak fiyatı 700 lira. Son yıllarda otobüs işletmeciliği büyük bir yolcu kaybı yaşadı. Hava yollarına yaklaşık iç hatlarda 80-90 milyon yolcu gitti. 2023 yılında hızlı demir yollarına, 80 milyon yolcu gitti. Otobüs işletmeciliği yüzde 45 daraldı. Dünyanın her yerinde otobüs bileti 1 lira, demir yolu bileti 2 lira, uçak bileti 3 lira, yani katsayılar sayılar böyle gidiyor. Bizde tam tersi. Şu anda uçaklar, otobüsten ucuz. Gidin Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan Bodrum'a, Marmaris'e, Antalya'ya, Trabzon'a, Van'a bilet alın, otobüsten daha ucuz"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN