Ukrayna'dan Kursk'un ardından Rusya'ya bir darbe daha: Kırım'a giden yol alevler içinde

Ukrayna ordusu Rusya’nın Krasnodar Bölgesi'ni Kırım’a bağlayan bölgede bulunan “Kavkaz” limanını vurdu. Ukrayna ve Rus yetkililer saldırıyı henüz doğrulamazken, bölgeden gelen görüntüler limandan yoğun dumanlar yükseldiğini gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta Rusya'nın önemli kentlerinden Kursk'a taarruz başlatan ve bölgenin kontrolünü ele geçiren Ukrayna ordusu bugün de sürpriz hamle daha yaptı. Krasnodar Bölgesi yetkililerinin iddiasına göre, Ukrayna, 22 Ağustos'ta Rusya'nın Krasnodar bölgesindeki Kavkaz Limanı'nda yakıt tankları taşıyan bir tren feribotuna saldırı düzenledi. Bu iddia, saldırının ardından liman bölgesinde yoğun dumanların yükseldiği görüntülerle destekleniyor.

KIRIM'A YÖNELİK GEÇİŞLERİ SAĞLIYOR

Kavkaz Limanı, Kerç Boğazı'ndaki Chushka Yarımadası'nda yer alıyor ve Rusya'nın en büyük yolcu limanlarından biri olarak biliniyor. Ana görevi, Rus işgali altındaki Kırım'a yönelik Kerç feribot geçişlerini sağlamak. Bölgedeki yerel kaynaklar ve Crimean Wind Telegram kanalı, liman yakınlarında dumanların yükseldiği anlara ait fotoğraf ve videoları paylaştı. Bu görüntüler, Kerç Köprüsü'nün yakınındaki Taman Yarımadası'nda çekildi.

Ukrayna ordusu, saldırı iddialarına dair henüz resmi bir açıklama yapmazken, Rus yetkililerin iddiaları bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

UKRAYNA'NIN HEDEF ALDIĞI STRATEJİK NOKTALARDAN

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı geniş çaplı işgalin ardından, Ukrayna işgal altındaki Kırım ve komşu Krasnodar bölgesine düzenli olarak saldırılar gerçekleştiriyor. Özellikle Kerç Boğazı'ndaki feribot geçiş noktaları, Ukrayna'nın hedef aldığı stratejik bölgeler arasında bulunuyor.

Ukrayna askeri istihbarat şefi Kyrylo Budanov, Ağustos ayı başlarında yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Kerç Köprüsü'nü yok edebilecek "karmaşık bir çözüm" üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Ancak, Donanma sözcüsü Dmytro Pletenchuk, Haziran ayında yaptığı bir açıklamada, Kerç Köprüsü'nün yıkılmasının artık aynı etkiyi yaratmayacağını belirtmişti. Pletenchuk'a göre, Rusya, köprüyü askeri amaçlar için neredeyse hiç kullanmıyor ve Kerç Boğazı'ndaki feribot geçişleri, toplam taşınan kargonun yüzde 75'ini oluşturuyor.

Ukrayna'nın bu son saldırısı, bölgede tansiyonu bir kez daha yükseltirken, Kırım ve Krasnodar bölgesindeki stratejik noktaların gelecekte de hedef olmaya devam edeceği sinyallerini veriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN