Türkiye'den Elon Musk ve Jeff Bezos'a davet

Türkiye'den Elon Musk ve Jeff Bezos'a davet

Türkiye, 8 yıllık bir aranın ardından Yatırım Danışma Konseyi toplantısına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 28 Eylül'de gerçekleştirilecek bu önemli etkinlik için dünyanın en büyük şirketlerinin CEO'larına özel davetler gönderdi. Toplantı, Elon Musk ve Jeff Bezos gibi teknoloji dünyasının dev isimlerinin yanı sıra, birçok farklı sektörden küresel liderlerin de katılımıyla gerçekleşecek.

8 yıldır yapılmayan Yatırım Danışma Konseyi toplantısı, bu yıl 28 Eylül'de Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşecek. Toplantıya, Elon Musk ve Jeff Bezos gibi dünyanın en büyük şirketlerinin CEO'ları başta olmak üzere pek çok önemli isim davet edildi.

Türkiye'ye Yakın Yatırım Beklenen Ülkelerin Şirketleri Odakta Özellikle Türkiye'ye yakın dönemde yatırım yapması beklenen Çin ve Körfez ülkelerinin şirketlerinin bu toplantıda önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Dünya Bankası Gibi Uluslararası Kuruluşlar da Davetli Toplantıya sadece özel sektör değil, Dünya Bankası gibi önemli uluslararası kuruluşlar da davet edildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz imzasıyla gönderilen davetlerde, katılım için 23 Ağustos tarihine kadar cevap verilmesi istendi.

Orta Vadeli Program’a ilişkin güncellemenin ardından gerçekleştirilecek toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk ekonomisinde kat edilen mesafeyi anlatacak ve Türkiye’ye yatırım çağrısında bulunacak.

ÇİN VE KÖRFEZ ŞİRKETLERİ ÖNE ÇIKACAK

Sekiz yıllık aranın ardından düzenlenecek Yatırım Danışma Konseyi toplantısına, özellikle Türkiye’ye yakın dönemde yatırım yapması beklenen Çin ve Körfez şirketlerinin damga vurması bekleniyor.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) de toplantıya yüksek katılım sağlanması ve Türkiye’deki yatırım iklimindeki değişikliklerin ele alınması için üye şirketlerin toplantıya katılımını önemsiyor. YASED üyelerinin global yöneticilerine de toplantıya katılım davetleri yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN