ABD'den Ukrayna'ya yeni destek paketi

ABD'den Ukrayna'ya yeni destek paketi

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 800 milyon doları savunma, 500 milyon doları ekonomi alanında olmak üzere 1,3 milyar dolarlık ek yardım sağlayacaklarını duyurdu.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 57. güne girilirken, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu tarafından bir süredir kuşatma halinde olan Mariupol şehrinin bu sabah saatlerinde ele geçirildiği duyuruldu. Gelişmelerin ardından basın açıklamasında bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 800 milyon doları askeri destek olmak üzere 1.3 milyar dolarlık yardım paketi göndereceklerini duyurdu.

Yapılacak askeri yardım kapsamında ağır silahlar, mühimmat ve dronlar olacak. Biden, "Önümüzdeki hafta Ukrayna için Kongre'den ek bütçe isteyeceğim" diye konuştu.

UKRAYNALILAR SIĞINMA İÇİN ABD'YE GELEBİLECEK

Alınan yeni kararlara göre, Ukraynalılar Avrupa'dan doğrudan sığınma için ABD'ye gelebilecek. Rusya'nın bayrağı olan gemiler ABD'nin limanlarına giremeyecek.

"MARİUPOL'UN DÜŞTÜĞÜNE DAİR KANIT YOK"

Öte yandan basın açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Biden, "Mariupol'ün düştüğüne dair bir kanıt yok." ifadelerini kullanarak "Mariupol'ü Rusya gerçekten kontrol ediyor mu bilmiyoruz. Bildiğimiz tek bir şey var buradan masum insanların kaçmasına izin verilmediği. Mariupol'ün henüz düştüğüne dair kanıt yok" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
  • Yeniay / 22 Nisan 2022 05:40

    Geç kalmak badü haraptan sonra gelmek düşmanın ekmeğine yağ sürüp eğlenmek gibi değilde nedir. Ukrayna Aslında o yardımı yapmayanları da savunuyor bildikleri halde neden ...

    Yanıtla (0) (0)
  • malesef / 21 Nisan 2022 20:35

    savas baronlari savasin bitmesini istemez

    Yanıtla (0) (0)
  • yazik valla / 21 Nisan 2022 20:31

    para basmak bedava ehh yani ukraynayi borc batagina batircaklar

    Yanıtla (0) (0)
  • Okur / 21 Nisan 2022 19:37

    Biden bilmiyor abd nin bütün sermayesini ukraynaya versin ve oraya Başkan olsun o zaman Putin ile bilek güreşine girsinler kim kaybederse onun kellesi gitsin.

    Yanıtla (0) (0)
  • Hay Allahım. / 21 Nisan 2022 18:12

    Taksit taksit yardımlarınız sayesinde düştü gibi birşey ! Tebrikler.

    Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN