Sahilde ‘deniz aslanı’ istilası: Plajda güneşin tadını çıkarıyorlar

Sahilde ‘deniz aslanı’ istilası: Plajda güneşin tadını çıkarıyorlar

Yüzlerce deniz aslanı, Kaliforniya'nın Monterey kentindeki San Carlos Plajı'nı istila etti. Plajda güneşlenen deniz aslanları, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Kaliforniya Eyaleti'ndeki Monterey kenti, şu günlerde pek çok deniz memelisiyle yoğun olarak ziyaret ediliyor. Özellikle San Carlos Sahili, daha önce benzeri görülmemiş bir deniz aslanı kalabalığına ev sahipliği yapıyor.

Yüzlerce deniz aslanı San Carlos sahilini istila etti

DENİZ ASLANLARI İSTİLASI

Monterey'deki San Carlos Plajı, bu dönemde büyük bir kalabalığa sahne oluyor. Deniz aslanları, ya da diğer adıyla kulaklı foklar, sahilde topluca bulunuyor. Bu yoğunluk nedeniyle yetkililer, bölgeye güvenlik şeritleri çekti ve halkı deniz aslanlarının dinlendiği bölgelerden uzak durmaları için uyardı. Ancak bu uyarılara rağmen, birçok bölge sakini deniz aslanlarının fotoğraflarını çekmeye devam etti.

ERKEK DENİZ ASLANLARI

Monterey Körfezi Ulusal Deniz Koruma Alanı'nda görevli deniz biyoloğu Lisa Uttal, deniz aslanlarının San Carlos Plajı'nı tercih etmelerinin nedenini net olarak bilemediklerini belirtti. Ancak, ekosistemin zengin yiyecek çeşitliliğinin bu tercihte etkili olabileceğini söyledi. Plajda toplanan deniz aslanlarının neredeyse tamamının erkek olduğuna dikkat çekti. Uttal, deniz aslanlarının Ventura ve Kanal Adaları'ndan göç ettiğini, Monterey Körfezi'nin besin açısından zengin olduğunu ve bu nedenle burada yoğunlaştıklarını açıkladı.

Yüzlerce deniz aslanı San Carlos sahilini istila etti

MİSAFİRLERİN SÜRESİ VE KORUMA ÖNLEMLERİ

Yetkililer, deniz aslanlarının San Carlos Plajı'nda üç ila dört hafta kalmasını bekliyor. Deniz Koruma gönüllüsü Marge Brigadier, deniz aslanlarının 1972'den bu yana ABD Deniz Memelilerini Koruma Yasası tarafından korunduğunu ve bu yasanın insanların deniz aslanlarının davranışlarını değiştirmesini yasakladığını belirtti. İnsanların deniz aslanlarına yaklaşmaları veya onları kaçırmaları yasak olup, bu tür hareketlerin yasal ihlal oluşturduğunu vurguladı. Brigadier, insanların empati yaparak, dinlenirken ve uyurken evlerinden kovulduklarını hayal etmelerini önerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN