Peru'da balta girmemiş ormanlarda yeni bir kabile keşfedildi: Dünyadan haberleri yok! İlk kez başka insan gördüler

Peru'nun güneydoğusunda, ağaç kesimcileri tarafından daha önce hiç görülmemiş ve dış dünya ile teması olmayan yeni bir kabile keşfedildi. Bu gizemli kabilenin varlığı, Survival International adlı yerli hakları savunuculuğu yapan bir sivil toplum örgütü tarafından doğrulandı.

Yerlilerinin hakları için çalışan sivil toplum örgütü Survival International, Peru'nun güneydoğusundaki ağaç kesim çalışmaları esnasında yeni bir kabilenin fark edildiğini açıkladı. Keşif, Monte Salvado bölgesinde gerçekleşti. Çekilen fotoğraflarda 50'den fazla "Mashco-Piro" kabile üyesi görülüyor. Yetkililer ayrıca Puerto Nuevo bölgesinde 17 kişilik bir başka gruba daha rastladı.

uuuu.jpg

Survival International gönüllüleri, bölgedeki ağaç kesim faaliyetlerinin kabilenin topraklarını işgal ettiğini ve onları yerlerinden ettiğini savunuyor. Bu nedenle gönüllüler, bölgede faaliyet gösteren tüm şirketlerin ağaç kesim ruhsatlarının iptal edilmesini ve toprakların Mashco Piro halkına iade edilmesini talep etti.

DIŞ DÜNYA İLE HİÇBİR BAĞLANTILARI YOK

Tahmini olarak 750 kişiden oluşan Mashco-Piro kabilesinin, Peru'nun güneydoğusundaki ormanlık alanlarda yaşayan "dünyanın en büyük temasız kabilesi" olduğu düşünülüyor. Kabilenin üyeleri, dış dünya ile hiçbir bağlantı kurmadan, avcılık ve toplayıcılık yaparak geleneksel bir yaşam tarzı sürdürüyor.

333333.jpg

Bu keşif, modern dünyanın izole topluluklar üzerindeki etkisini ve onların korunması için acil ihtiyaç duyulan adımları bir kez daha gözler önüne serdi.

ggyyyyyy.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN