Oscar Ödülleri’nin 2026 sunucusu belli oldu. Akademi, 98. Oscar Ödülleri’ni bir kez daha ünlü komedyen Conan O’Brien’ın sunacağını açıkladı. O’Brien’ın, Adrien Brody’nin tarihi uzunluktaki teşekkür konuşmasına yaptığı esprili gönderme sosyal medyada gündem oldu.
Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden Akademi (Oscar) Ödülleri, 15 Mart 2026’da 98’inci kez sahiplerini bulacak. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, büyük ilgi gören son sunumunun ardından, Conan O’Brien’ın töreni bir kez daha sunacağını duyurdu.
Ünlü komedyenin esprili açıklaması sosyal medyada gündem oldu. O’Brien, sunuculuk görevini üstlenme sebebini mizahi bir dille açıklayarak, "Oscar'ları sunmamın tek sebebi, Adrien Brody’nin konuşmasını bitirmesini duymak istemem" ifadelerini kullandı.
Bu espri, Adrien Brody’nin "The Brutalist" filmindeki performansıyla "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandığında yaptığı 5 dakika 40 saniyelik konuşmasına göndermeydi. Brody’nin bu konuşması, Oscar tarihinin en uzun teşekkür konuşması olarak kayıtlara geçmişti.