Moritanya açıklarında umuda yolculuk 25 göçmene mezar oldu

Moritanya açıklarında umuda yolculuk 25 göçmene mezar oldu

Moritanya açıklarında, yaklaşık 140 düzensiz göçmeni taşıyan bir tekne alabora oldu. Sahil Güvenlik ekipleri, 103 kişiyi kurtarırken, 25 kişinin cansız bedenine ulaştı.

Bir umuda yolculuk daha faciayla son buldu. Moritanya resmi haber ajansının bildirdiğine göre; yaklaşık 140 düzensiz göçmeni taşıyan bir tekne başkent Nuakşot açıklarında alabora oldu.

103 KİŞİ KURTARILDI, 25 KİŞİ ÖLDÜ

Sahil Güvenlik ekiplerinin hızlı müdahalesiyle 103 kişi kurtarılırken, 25 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp olan diğer göçmenleri arama çalışmaları sürüyor.

BU İLK DEĞİL

Bu olay, Moritanya’nın düzensiz göçmenler için tehlikeli bir geçiş noktası olma özelliğini bir kez daha gözler önüne serdi. 4 Temmuz'da, ülkenin güneybatısındaki Ndiago şehri açıklarında 89 düzensiz göçmenin cesedi Atlas Okyanusu'ndan çıkarılmıştı.

GÖÇMENLERİN TEHLİKELİ ROTASI

Afrika’dan Avrupa’ya ulaşmak isteyen düzensiz göçmenler, genellikle aşırı yüklü ve güvensiz teknelerle Atlas Okyanusu’nu aşmayı deniyor. Bu göç rotasında en yaygın varış noktası ise İspanya'nın Kanarya Adaları olarak biliniyor. İspanyol hükümeti geçen yıl yaklaşık 40 bin göçmenin sınırlarına ulaştığını ve bu rakamın bir önceki yıla göre iki kat arttığını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN