Manş Denizi'nde mülteci botu battı: Bir bebek hayatını kaybetti

Manş Denizi'nde mülteci botu battı: Bir bebek hayatını kaybetti

Fransa, İngiltere'ye geçmeye çalışırken Wissant kıyıları açıklarında alabora olan bottaki 65 kişiyi kurtardıklarını, bilinci kapalı halde bulunan bir bebeğin ise hayatını kaybettiğini açıkladı.

Fransız yetkililer, Manş Denizi'ni geçmeye çalışan bir mülteci botunun alabora olduğunu, Wissant açıklarında batan botta bulunan bir bebeğin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bottaki 65 kişinin ise dün gece yaşanan olayın ardından kurtarıldığı belirtildi.

The Guardian'ın aktardığına göre, bot, Fransa kıyılarından İngiltere'ye geçmeye çalışıyordu. Botun alabora olmasının ardından olay yerine kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler olay yerine gittiğinde bottaki bazı kişilerin suda olduğunu gördü. Bu kişilerin arasında bilinci yerinde olmayan bir bebek de bulunuyordu. Bebek, hayatını kaybetti.

Yerel yetkililer, konuya ilişkin açıklamasında, "Kurtarma çalışanları, çok yüklü ve zor durumda olan botu buldu; bazı insanlar suyun içindeydi. Kurtarma ekipleri, zor durumdaki insanları kurtarmaya başladı. Aynı zamanda denizde mahsur kalmış olabilecek insanları bulmak için de arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN