Kıyafetinde 'Afgan kadınlara özgürlük' yazan sporcu diskalifiye edildi

Kıyafetinde 'Afgan kadınlara özgürlük' yazan sporcu diskalifiye edildi

Paris Olimpiyatları'nda Afganistanlı mülteci sporcu Manizha Talash, break dans yarışması sırasında üzerindeki pelerinle verdiği siyasi mesaj nedeniyle diskalifiye edildi.

Paris'te düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda yarışan Afganistanlı mülteci sporcu Manizha Talash, üzerinde "Afgan kadınları özgür bırakın" yazılı bir pelerinle yarıştığı için diskalifiye edildi. Talash, Hollandalı rakibi India Sardjoe'ye yenildiği müsabakada bu eylemi gerçekleştirdi.

Dünya Dans Sporları Federasyonu, Talash'ın kıyafetinde politik bir slogan bulunması nedeniyle diskalifiye edildiğini açıkladı. Olimpiyat Oyunları kurallarına göre, yarışma alanlarında siyasi sloganlara yer verilmesi yasak.

Talash'ın diskalifiyesi, dünyada büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada birçok kişi, bu kararın haksız olduğunu ve Talash'ın cesaretini takdir ettiğini belirtti. Bazı sporcular ve insan hakları savunucuları, Talash'a destek mesajları yayınladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN