Kanada yabancıların konut sahibi olma yasağını uzattı

Kanada yabancıların konut sahibi olma yasağını uzattı

Kanada dün ülkede yabancıların konut sahibi olmasına yönelik yasağın iki yıl uzatıldığını duyurdu. Alınan kararla Kanadalıların ülke genelindeki şehir ve kasabalardaki konut piyasalarında fiyatlandırılmalarına ilişkin endişeleri gidermenin amaçlandığı belirtildi.

Kanada konut satın alınabilirliği kriziyle karşı karşıya, göçmenlerin ve uluslararası öğrencilerin sayısındaki artıştan sorumlu tutulan bu durum, yükselen maliyetlerin inşaatı yavaşlatması gibi ev talebini de artırıyor.

Kanada bu nedenlerle dün ülkede yabancıların konut sahibi olmasına yönelik yasağın iki yıl uzatıldığını duyurdu.

Reuters'ta yer alan habere göre, alınan karar ile Kanadalıların ülke genelindeki şehir ve kasabalardaki konut piyasalarında fiyatlandırılmalarına ilişkin endişeleri gidermenin amaçlandığı belirtildi.

Kanada Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Chrystia Freeland, "Konutları Kanadalılar için daha uygun fiyatlı hale getirmek için mümkün olan tüm araçları kullanmanın bir parçası olarak, şu anda 1 Ocak 2025'te sona erecek olan Kanada konutlarında yabancı mülkiyeti yasağı 1 Ocak 2027'ye kadar uzatılacak" dedi.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE YÖNELİK KARARLAR ALINDI

Kanada hükümeti, yabancı mülkiyetin Kanadalıların ülke çapındaki şehir ve kasabalardaki konut piyasalarında fiyatlandırılmalarına ilişkin endişeleri de artırdığını söyledi.

Geçtiğimiz ay Kanada, uluslararası öğrenci izinlerine iki yıllık bir sınır getirdiğini duyurdu ve konut krizini ağırlaştırdığı görülen rekor sayıdaki yeni gelenleri dizginlemeye çalıştığı için mezun olduktan sonra bazı öğrencilere çalışma izni vermeyi bırakacağını da duyurdu.

Göçün tetiklediği hızlı nüfus artışı, sağlık ve eğitim gibi hizmetler üzerinde baskı yarattı ve konut maliyetlerinin artmasına neden oldu. Bu sorunlar Liberal Başbakan Justin Trudeau'nun desteği üzerinde baskı oluştururken kamuoyu yoklamaları, şimdi yapılması durumunda seçimi kaybedeceğini gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN