Kafaları kesilmiş 450 iskelet: Ürkütücü mezar tüm ülkenin gündeminde

Kafaları kesilmiş 450 iskelet: Ürkütücü mezar tüm ülkenin gündeminde

Polonya'nın kuzeydoğusundaki Luzino'da bulunan dehşet verici mezar, kafaları kesilmiş ve tuhaf şekilde düzenlenmiş iskeletlerle dolu. Olay yerinde bulunan 450'den fazla başı kesilmiş iskelet bulundu.

Bazı yol işçileri, Polonya'daki bir inşaat alanında çalışırken, 19. yüzyıla ait olduğu düşünülen ve vampir efsanesini andıran bulgularla karşılaştılar.

450'DEN FAZLA BAŞI KESİLMİŞ İSKELET

Olay yerinde bulunan 450'den fazla başı kesilmiş iskelet, arkeologları ve yerel halkı şaşkına çevirdi. Bazı iskeletlerin ağzına, bazılarının ise bacaklarının arasına yerleştirilmiş madeni paralar, tüyler ürpertici bir ritüelin izlerini taşıyordu. Bu ritüel, zamanında vampir lanetinden korunmak için yapıldığına inanılan eski bir uygulamayı hatırlatıyor.

MailOnline'ın haberine göre; Arkeolog Maciej Stromski, yapılan incelemeler sonucunda ölülerin yeniden canlandığına dair inançların, başlarının kesilmesiyle durdurulabileceğine dair örnekler keşfettiklerini belirtti. Ölen kişinin yakınlarından birinin ölümü, bu kişinin bir vampir olabileceğine dair inanışı güçlendiriyordu. Bu nedenle, cenazenin defnedilmesinin ardından mezar açılarak başı kesilip bacakların arasına yerleştiriliyordu.

Polonya'nın farklı bölgelerinde keşfedilen benzer mezarlar, Avrupa'da yaygın olan batıl inançların ve folklorun etkilerini yansıtıyor. Metal çubuklarla delinmiş kafatasları, ölülerin mezarlarında kalmasını sağlamak için alınan tedbirlerden sadece biri olarak biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN