İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonları gerçekleştiren Salwan Momika'nın, vurularak öldürüldüğü bildirildi.
İsveç'te, özellikle Kur'an-ı Kerim yakma eylemleriyle gündeme gelen Salwan Momika, Södertälje kentinde evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Aftonbladet gazetesinin haberine göre, 38 yaşındaki Momika, dün gece TikTok'ta canlı yayın yaparken, evinde bir saldırıya uğradı. Olay yerine gelen polis, Momika'nın cansız bedenini buldu ve hemen şüpheliyi yakalamak için bir operasyon başlattı.
KUR'AN-I KERİM YAKARAK GÜNDEME GELMİŞTİ
Momika, son zamanlarda İsveç’teki Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarıyla adından sıkça söz ettiriyordu. Irak kökenli olan Momika, 2023 yılının yaz aylarında İsveç'te, özellikle Stockholm'de düzenlediği eylemlerle büyük tepki topladı. Momika, 28 Haziran 2023’te, Kurban Bayramı'nın ilk gününde, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim’i ateşe vermişti. Bu eylemi, Irak Büyükelçiliği ve İsveç Parlamentosu önünde tekrarlamıştı.
Momika ve beraberindeki Salwan Najem, özellikle Irak bayrağını ayaklar altına alarak ve birçok kez Kur'an-ı Kerim yakarak, İsveç'teki müslüman toplumu ve dini hassasiyetleri derinden sarsmıştı. 24 Ağustos 2023’te de tekrar Stockholm Camisi önünde bir eylem düzenleyen Momika, büyük bir tepkiyle karşılaşmıştı.
Momika’nın 3 Eylül 2023 tarihinde Malmö kentinde yaptığı bir diğer Kur'an-ı Kerim yakma eylemi de büyük bir gerilime yol açmıştı. O sırada polis koruması altında gerçekleştirilen eylem, 15 kişinin gözaltına alınmasına neden olmuş, sonrasında şehirde büyük protestolar düzenlenmişti. Momika’nın eylemleri, ülkede dinler arası gerilim ve protesto dalgalarına yol açmıştı.
İSRAİL'E DESTEK MİTİNGİNDE DE KUR'AN-I KERİM YAKTI
Momika'nın son büyük provokasyonu ise 21 Ekim 2023'te Stockholm'de gerçekleştirdiği İsrail’e destek mitingi sırasında oldu. Bu sefer, Kur'an-ı Kerim ile birlikte Filistin bayrağını da ateşe verdi. Hem Filistinli hem de İsveç'teki Müslüman toplumu, bu eyleme büyük tepki gösterdi ve Momika’nın eylemi, ülke genelinde geniş çapta eleştirildi.
YARGI SÜRECİ BAŞLAMIŞTI
Momika ve diğer sanık Salwan Najem, 16 Ocak 2024'te, dört ayrı olayda Kur'an-ı Kerim yakma eylemleri nedeniyle İsveç'teki mahkemede yargılanmaya başlanmıştı. Stockholm Bölge Mahkemesi, ikilinin "etnik ya da ulusal bir gruba karşı nefret suçu işledikleri" gerekçesiyle yargılanmalarını sağlamıştı. Mahkeme, 31 Ocak 2024’te Momika ve Najem’in durumu hakkında karar açıklamayı planlıyordu. Ancak, bu süreç devam ederken Momika’nın öldürülmesi, olayın seyrini değiştirebilir.
Şimdi cehennemde yanmak nasıl oluyor görürsün.
Yanıtla (0) (0)Ölümü haketmişti
Yanıtla (0) (0)Ellerinden öperim.
Yanıtla (0) (0)Sükür gebertildi
Yanıtla (0) (0)yapanin hak ettigi ceza