İsrail, Han Yunus'ta evlere saldırı düzenledi: 40 kişi hayatını kaybetti

İsrail, Han Yunus'ta evlere saldırı düzenledi: 40 kişi hayatını kaybetti

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bazı evlere düzenlediği saldırıda 40 kişinin öldüğü bildirildi. İsrail ordusu Filistinlilere ait evler bombalanırken, söz konusu bölgelere ani saldırılarla hareket eden herkese ateş açtı. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken çok sayıda Filistinli aile bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

Gazze'deki Avrupa Hastanesi'nden bir kaynağın AA muhabirine verdiği bilgilere göre, İsrail ordusunun, Han Yunus kentinin doğusundaki Selam, Menara ve Maan bölgelerindeki evlere sabah düzenlediği saldırılarda ölen 32 kişinin cenazeleri sivil araçlarla hastaneye ulaştırıldı.

Nasır Tıp Kompleksi'ndeki bir kaynak da AA muhabirine, Han Yunus’un doğusundaki bölgelerden 8 cenazenin hastane getirildiğini ve enkaz altındakileri arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

İSRAİL'DEN SÜPRİZ BASKIN

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail ordusu Filistinlilere ait evler bombalanırken, söz konusu bölgelere sürpriz baskınlarla hareket eden herkese ateş açtı.

Zerd, Aslih, Şair ve diğer ailelere ait onlarca evin bombalandığı evlerden ölü ve yaralılara ulaşma imkanı İsrail ordusunun bölgeden ayrıldıktan sonra mümkün olabildi.

ekran-resmi-2024-10-02-10-34-08.png

Filistin resmi ajansı WAFA'nın Filistinli gazeteci Ahmed ez-Zerd'in ailesine dayandırdığı haberine göre, İsrail güçleri Han Yunus'un güneydoğusunda 2 katlı bir eve saldırı düzenledi.

Saldırıda aralarında gazeteci Zerd'in ağabeyi, amcası ve amca çocuklarının da bulunduğu çok sayıda aile üyesi hayatını kaybetti, Zerd ile annesi ve kardeşi de ağır yaralandı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI YAPILAMIYOR

İsrail güçlerinin olay yerine yaklaşan herkese ateş etmesi nedeniyle yıkılan evin enkazı altında kalan ölü ve yaralıların çıkarılması için çalışma başlatılamıyor.

Öte yandan İsrail ordusunun ani sızmayla baskın düzenlemesi ve bombardımanı sebebiyle Kizan en-Neccar ve Menara bölgelerinden gece karanlığına rağmen çok sayıda Filistinli ailenin ayrılmak zorunda kaldığı gözlendi.

Daha önce yapılan açıklamalarda ölü sayısının 20 olduğu bildirilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN