İsrail'den mülteci kampına saldırı: En az 30 kişi hayatını kaybetti,100'den fazla yaralı

İsrail'den mülteci kampına saldırı: En az 30 kişi hayatını kaybetti,100'den fazla yaralı

İsrail ordusu, Gazze’nin Cebaliye kasabasındaki saldırılarını sürdürüyor. Gün boyu devam eden bombardımanlarda en az 30 sivil hayatını kaybetti, 110’dan fazla kişi yaralandı. İsrail’in okulları ve sivil yerleşimleri hedef alması tepkilere yol açtı.

İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki Cebaliye kasabasına ve mülteci kampına düzenlediği saldırılarda, gün boyu devam eden bombardıman sonucu en az 30 kişi hayatını kaybetti.

Gazze Sivil Savunma Ajansı, saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu birçok sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ajans, en az 14 kişinin hala enkaz altında olduğunu belirtti.

HAMAS SAVAŞA DEVAM EDECEK

AFP'nin haberine göre saldırılar, Cebaliye’deki okulları da hedef aldı. Bombardımanlar sonucu 110’dan fazla kişi yaralandı. İsrail ordusunun okullara saldırılarına rağmen herhangi bir açıklama yapmadığı belirtilirken, Hamas’ın savaşa devam edeceği açıklandı.

Uluslararası yardım kuruluşu Médecins Sans Frontières (MSF), bölgede binlerce insanın sıkıştığını ve kaçmaya çalışanların vurulduğunu bildirdi. MSF koordinatörü, “Kimse giriş ya da çıkış yapamıyor, kaçmaya çalışanlar vuruluyor” diyerek bölgedeki durumu aktardı.

BM yetkilileri, saldırıların Gazze’de devam eden aşılama kampanyalarını da tehlikeye attığını belirtti. Özellikle kuzeydeki hastaneler, İsrail’in saldırılarının hedefinde bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN