İsrail Meclisi'nde skandal konuşma: Gazze'deki çocuklar bunu kendi başlarına getirdiler

İsrail Meclisi'nde Filistinli milletvekili Aida Touma-Sliman'ın sivil ölümlerine dikkat çekerek "Araplar kadar Yahudiler de, Filistinliler kadar İsrailliler de... Çocuk çocuktur" demesi üzerine, ana muhalefet partisi Yesh Atid'den Meirav Ben-Ari, "Gazze'deki çocuklar bunu kendi başlarına getirdiler!" dedi.

İsrail Meclisi'nde Yair Lapid'in liderliğindeki ana muhalefet partisi Yesh Atid'den Meirav Ben-Ari ile Filistinli milletvekili Aida Touma-Sliman arasında, İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'de ölen çocuklar konusunda bir tartışma yaşandı.

Sliman, sivil ölümlerine dikkat çekerek "Araplar kadar Yahudiler de, Filistinliler kadar İsrailliler de... Çocuk çocuktur" dedi. Sliman o esnada Gazze'ye yönelik bombardımanlarda 900'den fazla çocuğun öldüğünü hatırlattı.

'SİMETRİ YOK'

T24'te yer alan habere göre; Ben-Ari, Sliman'ın bu sözlerine "Simetri yok, simetri yok!" diye bağırarak karşılık verdi.

Daha sonra Meclis kürsüsüne konuşmak üzere gelen Ben-Ari, şöyle konuştu:

"Konuşmayı planlamamıştım elbette ama net olması gereken bir şey söylemem gerekiyor: Simetri yok. Simetri yok. Ben, arkadaşlarım, tamam, Simchat Torah gününde sinagoga gidiyorduk ve sadece bu eyalette Yahudi oldukları için vuruldular. Hepsi bu. Ve benim arkadaşlarım - çocukları kutlama için partiye gittiler - laikler, dindarlar, kim olduğu önemli değil, sadece Yahudi oldukları için öldürüldüler. Yani ortada bir simetri yok! Ve Gazze'deki çocuklar - Gazze'deki çocuklar bunu kendi başlarına getirdiler! Biz barış isteyen bir ulusuz, yaşamı seven bir ulusuz. Simetri yok - bizim çocuklarımız orada kaçırılıyor!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
  • BIR ÜLKENIN TOPRAKLARINA SINIRLARINA ULUSAL GÜV / 22 Ekim 2023 01:36

    FILİSTIN SOYKIRIMI YAPAN İSRAİL BASBAKANI NATENYAHU VE SOYKIRIMA DESTEK VEREN TÜM ULKE LIDERLERI YÜCE DİVANDA YARGILANNALI.

    Yanıtla (0) (0)
  • HİC GÖRMEDİGİ INSANLIK DIŞI VAHŞET İSKELEYEN İ / 22 Ekim 2023 01:21

    EMPARYALİST FAŞIT ZİHNIYETIN TA KENDİSİNİ AÇIKLAMIŞ FİLISTINLILERIN VATANINA TOPRAGINA SUYUNA TAŞINA GÖZDİKMİŞ İŞGALCİ BİR İSRAİL GAZZELI HALKININ YASAM HAKKINI ELLERINDEN ALMIŞ SOYKIRIM SUÇU İŞLEYEN CANİ BIR ISRAİL HÜKUMETİ DİNYA TARIHINİN

    Yanıtla (0) (0)
  • Kadir Tatar / 22 Ekim 2023 00:04

    Nazilere benzediler, yaptiklariyla Nazilerden ne farklari var ayni sey vicdan yok bundan sonra Naziler bize sunu yapti falan demesinler

    Yanıtla (2) (0)
  • Okur / 21 Ekim 2023 23:31

    Faşizmin neden kötü olduğunu anladık mı.. Yarattığı şey, atalarının acılarını kendi siyasetine altlık yapıp , çocuk öldürmenin normal ve hak olduğunu söyleyen, daha fazla insanlık düşmanı yeni faşistler.

    Yanıtla (3) (0)
  • efedamat / 21 Ekim 2023 17:15

    bir kadın olarak merhametsiz olmak böyle bir şey. sen bir değil bir kaç tane garkad ağacı dikki seni korusun. gerçi sizin garkad ağacınız biden sholtz sunak ve diğerleri.

    Yanıtla (4) (0)
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN