İsrail Gazze'de iki okulu vurdu: Çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti

İsrail Gazze'de iki okulu vurdu: Çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti

Gazze'de hukuk ve insanlık dışı saldırılarına devam eden İsrail ordusu, yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı iki okulu vurdu. Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 30 kişi hayatını kaybetti.

Gazze Şeridi'nde, uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayan, kadınları, çocukları, hastaneleri ve mülteci kamplarını hedef alan İsrail katliamı 7 Ekim 2023'ten bu yana sürüyor.

İSRAİL İKİ OKULU HEDEF ALDI

Filistin Haber Ajansı'nın (WAFA) aktardığı bilgilere göre; İsrail ordusu, Gazze'nin batısındaki Nasr Mahallesi'nde bulunan ve yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı iki okula saldırı düzenledi.

Saldırıya hedef olan iki okulda, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyi ile Gazze kentine düzenlediği saldırılarda evleri yıkılan yüzlerce sivilin bulunduğu belirtildi.

Sağlık kaynakları ise Hasan Selame Okulu ile Nasr Okulu'nu eş zamanlı hedef alan hava saldırısında en az 30 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda sivilin yaralandığını aktardı.

9790118.jpg

Hayatını kaybedenlerin naaşları yakınları tarafından toprağa verilmek üzere El Ehli Baptist Hastanesi'ne getirildi. Yaralılar da aynı hastanede tedavi altına alındı.

YÜZDE 80'İ ÇOCUKLAR

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal okullara düzenlenen saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Katliamda hayatını kaybeden ve yaralananların yüzde 80'inin çocuk" olduğunu belirtti.

İsrail'in Nasr ve Hasan Selame okullarında "kelimenin tam anlamıyla bir katliam" gerçekleştirdiğini belirten Basal, Gazze kentindeki manzaranın çok zor ve trajik olduğunu ifade etti.

Basal, İsrail'in hiçbir kutsal değere saygı duymadığını ve Gazze'de artık güvenli bir yer olmadığını vurguladı.

9790114.jpg

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail ordusundan konuya ilişkin yapılan açıklamada, düzenlenen saldırılarda okulların çevresinde faaliyet gösteren Hamas üyelerinin hedef alındığı öne sürüldü.

Ordu, "Okullar Hamas'ın El Furkan Taburu tarafından saklanma yeri olarak ve İsrail birliklerine karşı saldırıları planlayarak yürütmek için komuta merkezi olarak kullanılıyordu" açıklamasında bulundu.

9790119.jpg

İsrail ordusunun dün akşam saatlerinde Gazze kentinin kuzeyinde Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde bulunan ve zorla yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Hamame Okulu'na da saldırı düzenlemiş, saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 16 Filistinli yaşamını yitirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN