Irak’ta 107 can alan düğün felaketine ilişkin rapor yayınlandı: Yangının asıl nedeni havai fişekler

Irak’ta 107 can alan düğün felaketine ilişkin rapor yayınlandı: Yangının asıl nedeni havai fişekler

Geçtiğimiz günlerde Irak’ın Musul kentinde gerçekleştirilen bir düğündeki yangın felaketinin yankıları sürerken, Iraklı yetkililer olaya ilişkin raporunu kamuoyuyla paylaştı. Raporda, yangına "yüksek derecede yanıcı maddelerin sebep olduğu" ve ilçedeki bazı yetkililerin görevden alındığı belirtildi.

Irak’ın Musul şehrindeki düğün salonunda 26 Eylül akşamı çıkan yangına ilişkin soruşturma raporu yayınlandı.

Bağdat'taki İçişleri Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında, Soruşturma Komisyonu Başkanı General Saad Falih, "Hamdaniye'deki düğün salonu çok sayıda yanıcı madde ile kaplanmıştı, yangın da bundan kaynaklandı. Salonda yangının hızlı şekilde yayılmasına neden olan kumaş parçaları da yangında etkili oldu. Düğün salonunun tavanı da yangının hızlı şekilde yayılmasına neden oldu. Düğün salonundaki yangının asıl müsebbiplerinden biri havai fişeklerdir" dedi.

Musul'daki düğün salonu yangınında hayatını kaybedenlerin sayısının 107'ye yükseldiğini kaydeden Falih, yangının kasıtlı olmadığını ancak düğün salonu sahibinden kaynaklı ihmal ve kusurdan kaynaklandığını ifade etti.

ÜST DÜZEY YETKİLİLER GÖREVDEN ALINDI

Basın toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Abdulemir Şammari de söz konusu yangında ölenlerin "şehit" sayıldığını belirtti.

Şammari ayrıca, Hamdaniye Kaymakamı İsam Behnam Metti, Hamdaniye Belediye Başkanı Rami Hıdır ve Hamdaniye sivil savunma kurumundaki ilgili yetkililerin görevden alındığını ve mahkemeye sevk edileceklerini aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN