Irak ile vize muafiyeti kararı Resmi Gazete'de

Irak ile vize muafiyeti kararı Resmi Gazete'de

Türkiye, Iraklı vatandaşlara yönelik vize kolaylıklarını artırıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birlikte, 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük Iraklı vatandaşlar, belirli koşullar altında Türkiye'ye vizesiz giriş yapabilecek.

Türkiye, Iraklı vatandaşlara seyahatlerde önemli bir kolaylık sağlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla kabul edilen yeni bir karar doğrultusunda, Iraklıların Türkiye'ye yapacakları turistik ziyaretlerde vize zorunluluğu kalkıyor.

Irak Cumhuriyeti’nin 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük umuma mahsus pasaport hamili vatandaşları Türkiye’ye yapacakları 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaf olacak.

1 Eylül tarihinde uygulanmaya başlayacak muafiyet kararı ise 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunun 18’inci maddesi gereğince alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN