Filistin Devlet Başkanı Abbas, Erdoğan ile görüştü! Bugün TBMM Genel Kurulu'na hitap edecek

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Erdoğan ile görüştü! Bugün TBMM Genel Kurulu'na hitap edecek

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapacağı konuşma öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Abbas, bugün TBMM Genel Kurulu'na hitap edecek.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na hitap etmek üzere Türkiye’ye geldi. Abbas, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün bir konuşma yapması bekleniyor.

Türkiye’ye gelişinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı bir görüşme gerçekleştiren Abbas, bugün yapılacak olağanüstü TBMM Genel Kurulu toplantısında konuşma yapacak.

Abbas’ın ziyaretinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapacağı konuşma, Filistin’in mevcut durumu ve bölgesel gelişmelere dair önemli mesajlar içerecek. Bu konuşmanın, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun ABD Kongresi'nde aldığı destek karşısında bir tepki ve Filistin’in sesini duyurma çabası olarak değerlendirildiği belirtiliyor.

ERDOĞAN ABBAS GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Filistin'in haklı davasına destek vermeyi sürdüreceğini, İsrail'in durdurulması ve uluslararası kamuoyunun İsrail'e yönelik baskılarını artırması için çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, 2,5 saat süren görüşmede İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamlar, kalıcı ateşkes ve barış için atılması gereken adımlar ile güncel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin Filistin’in haklı davasına destek vermeyi sürdüreceğini, İsrail'in durdurulması ve uluslararası kamuoyunun İsrail'e yönelik baskılarını artırması için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

İsrail'in Gazze'de aralarında bebeklerin de bulunduğu sivilleri katletmeye, masum Filistinlileri yerlerinden etmeye, okulları, hastaneleri, sivillerin sığındığı alanları vurmaya, insanları açlığa ve susuzluğa mahkum etmeye devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı Batılı ülkelerin tüm bunlara sessiz kalmasının ve İsrail’e yardıma devam etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de acil ateşkesin sağlanması ve Filistinlilere insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için İslam dünyası başta olmak üzere bütün ülkelerin gayretlerini artırması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Abbas'ın bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne hitap edecek olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

FİLİSTİN YÖNETİMİ BAŞKANI ABBAS TÜRKİYE'YE GELDİ

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas, Rusya'daki ziyaretlerinin ardından Türkiye'ye geldi.

Abbas ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, saat 18.20'de Esenboğa Havalimanı'na indi.

Havalimanında Abbas'ı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve çok sayıda yetkili karşıladı.

Abbas, Meclis'e yapacağı ziyarette, ilk olarak TBMM Başkanı Kurtulmuş ile ikili görüşme gerçekleştirecek. İkili görüşmenin ardından Abbas ve Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Meclis'te bir araya gelecek.

Genel Kurul, 15.00’te Kurtulmuş tarafından açılacak. Kurtulmuş’un açılış konuşmasının ardından Filistin Yönetimi lideri Abbas'a söz verilecek. Abbas, milletvekillerine İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında yürüttüğü insanlık dışı saldırılarını anlatacak. Abbas'ın konuşması İngilizce, Türkçe ve Fransızcaya anlık tercüme edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Abbas’ın konuşmasını Genel Kurul Salonu’nda dinleyecek.

HAMAS YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Türkiye'nin son Şam Büyükelçisi Ömer Önhon, Al Majalla'da yayınlanan makalesinde, Abbas'ın Hamas yetkilileri ile de bir araya gelebileceğine işaret etti. “Abbas'ın ziyareti, Erdoğan'a Filistin politikasının Hamas ile sınırlı olmadığını gösterme fırsatı verecek” ifadelerini kullanan Önhon, “Abbas ile bazı Hamas yetkililerinin Ankara'da bir araya gelmesi sürpriz olmaz” sözleriyle devam etti. Hamas yetkililerinin Abbas’ın ziyareti süresince ‘hazır bulunacağı' ileri sürüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN