Fidan, Viyentiyan’da Rus bakan ile ticari ve ekonomik işbirliğini görüştü

Fidan, Viyentiyan’da Rus bakan ile ticari ve ekonomik işbirliğini görüştü

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Sergey Lavrov ve Hakan Fidan arasındaki görüşmede ticari ve ekonomik işbirliğine dair konuların ele alındığını açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Sergey Lavrov ve Hakan Fidan'ın, ASEAN 57. Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde Laos'un başkenti Viyentiyan'da bir araya geldiğini duyurdu. Açıklamada, görüşmede Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin genişletilmesine yönelik önlemlerin vurgulandığı ve ikili ilişkilere dair güncel konuların ele alındığı belirtildi.

Görüşmede, Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin giderek genişlemesini sağlamaya yönelik tedbirler vurgulanarak ikili ilişkilere yönelik güncel konuların ele alındığı kaydedildi.

Çok taraflı platformlar da dahil olmak üzere uluslararası alanda Rusya ile Türkiye arasındaki pratik etkileşimin belirli yönlerinin müzakere edildiği belirtilen açıklamada, "En üst ve yüksek düzeydeki yaklaşan ikili temasların takvimine değinildi." ifadeleri kullanıldı.

FİDAN, LAVROV İLE BİR ARAYA GELDİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, ASEAN 57. Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Altıncı Üçlü Toplantısı'na katılmak üzere bulunduğu Viyentiyan'da, Rus mevkidaşı Lavrov ile bir araya gelmişti.

Görüşmede, ikili ilişkiler, ekonomik konular ve enerji alanında işbirliği ele alınmıştı.

İki mevkidaş görüşmede ayrıca Ukrayna'daki savaş, Gazze'deki gelişmeler, Suriye'deki durum ve diğer bölgesel meseleleri değerlendirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN