Bill Gates'ten iki olası felaket uyarısı: 25 yıl içinde gerçekleşecek

Bill Gates'ten iki olası felaket uyarısı: 25 yıl içinde gerçekleşecek

Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates, geleceğe dair oldukça çarpıcı bir açıklama yaptı. Gates, dünya genelindeki huzursuzluğun büyük bir savaşa yol açabileceği veya önümüzdeki 25 yıl içinde yeni bir pandemiyle karşı karşıya kalabileceğimiz konusunda uyarıda bulundu.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, yeni bir röportajında dünya için oldukça endişe verici iki senaryo üzerinde durdu. Gates, günümüz dünyasındaki siyasi gerginliklerin büyük bir savaşa yol açabileceği veya önümüzdeki yıllarda yeni bir pandemiyle karşı karşıya kalabileceğimiz konusunda uyarıda bulundu.

CNBC Make It'e konuşan Bill Gates, dünyanın en büyük iki tehdidi olarak gördüğü savaşı ve pandemiyi şu sözlerle açıkladı:

"Günümüz dünyasındaki çok fazla huzursuzluk 'büyük bir savaşı' tetikleyebilir. Eğer büyük bir savaştan kaçınırsak büyük ihtimalle önümüzdeki 25 yıl içinde başka bir pandemi olacak."

Gates, özellikle ABD'nin dünya liderliği rolünü üstlenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Dünyanın liderlik etmesini ve model olmasını beklediği ülke, bu beklentilerin gerisinde kaldı" şeklinde eleştiride bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN