Belçika lideri De Croo'dan İsrail'e çağrı: Sivil kayıpları önlemek için çaba gösterin

Belçika lideri De Croo'dan İsrail'e çağrı: Sivil kayıpları önlemek için çaba gösterin

İsrail’in Gazze’ye yönelik şiddetli saldırıları devam ederken, Belçika lideri Alexander De Croo, bölgede sivil kayıpların önlemesi için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

10 binden fazla masum sivili katleden İsrail’e bir çağrı da Belçika Başbakanı Alexander De Croo’dan geldi. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile İsrail'i ziyaretinde Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşen De Croo, görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'ye insani yardımların ulaşabilmesi için çatışmalara ara verilmesine yönelik uzlaşının önemine işaret etti.

‘HUKUKUN UYGULANMASI İÇİN HER ŞEYİ YAPMALIYIZ’

Milyonlarca kişinin zor durumda olduğunu, insani yardımların en kısa sürede ulaştırılması gerektiğini vurgulayan De Croo, "İsrail'deki herkesin uluslararası insancıl hukuka saygı göstereceğine inanıyoruz. Demokratik ülkeler olarak standartlarımızın yüksek olması gerekir. Her iki tarafta da masum sivillerin öldürülmemesi, uluslararası insancıl hukukun uygulanması için her şeyi yapmalıyız" dedi.

De Croo, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ise Netanyahu ile "çok açık" bir görüşme yaptıklarını belirtti. 10 bin kişinin daha ölmesini istemediklerini vurgulayan De Croo, "İsrail'in sivil kayıpları önlemek için daha fazlasını yapması lazım" diye konuştu.

MISIR’A GİDECEKLER

AB dönem başkanlığını yürüten İspanya'nın Başbakanı Pedro Sanchez ile AB dönem başkanlığını 1 Ocak'ta devralacak Belçika'nın Başbakanı Alexander De Croo, Gazze'deki durum ve İsrail-Filistin meselesine çözüm çabaları kapsamında İsrail'i ziyaret etti. Sanchez ve De Croo'nun Filistin'e geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmeleri, ardından Mısır'a gitmeleri planlanıyor.

Sanchez de İsrail'deki temaslarının ardından "İsrail kendisini savunma hakkına sahiptir. Ancak bu hak, aralarında binlerce çocuğun da bulunduğu Gazze'deki masum sivillerin ölümünü içeremez" dedi. Sanchez, İsrail-Filistin meselesine iki devletli çözümün gerçekleşmesi için uluslararası barış konferansı yapılmasına yönelik diplomasinin başlamasını istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN