Ankara ile anlaşan Almanya, sığınmacıların sınır dışı edilmesine başladı: İlk aşamada 200 Kişi Türkiye’ye gönderilecek

Ankara ile anlaşan Almanya, sığınmacıların sınır dışı edilmesine başladı: İlk aşamada 200 Kişi Türkiye’ye gönderilecek

Almanya, Ankara ile yapılan müzakerelerin ardından Türk vatandaşlarını sınır dışı etmeye başladı. Frankfurter Allgemeine'ye göre, ilk etapta 200 kişi Türkiye'ye gönderilecek ve bu süreç, haftada 500 kişiye kadar çıkarılabilir.

Almanya hükümeti, Ankara ile aylardır süren müzakerelerin ardından, Almanya'da bulunan çok sayıda Türk vatandaşının Türkiye’ye sınır dışı edilmesine başladı. Frankfurter Allgemeine Zeitung’un (FAZ) haberine göre, ilk aşamada toplamda 200 Türk vatandaşı, düzenli tarifeli uçuşlarla Türkiye'ye geri gönderilecek. Bu uçuşlar, Almanya'nın farklı havaalanlarından kalkış yaparak Türkiye'ye doğru yola çıktı. Ancak FAZ’nin hükümet kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, bu süreç yalnızca bir başlangıç ve Türk vatandaşlarının sınır dışı edilmesine yönelik daha geniş çaplı bir operasyonun ilk adımı.

TÜRKİYE HAFTADA 500 KİŞİYİ GERİ ALACAK

FAZ’nin haberine göre, Türkiye’nin Almanya’dan haftada 500 vatandaşını geri almayı teklif ettiği belirtiliyor. Bu teklif kapsamında hazırlıklar sürerken, Ankara yönetimi hâlâ charter uçuşları ile yapılan sınır dışı işlemlerine karşı çıkıyor. Ancak Türkiye, bu uçuşların "özel uçuş" olarak adlandırılması durumunda, ilerleyen dönemde bu yöntemi kabul etmeye daha yatkın görünüyor.

13.500 TÜRK VATANDAŞI ALMANYA’DA SINIR DIŞI EDİLMEYİ BEKLİYOR

Almanya'da sınır dışı edilmeyi bekleyen 13.500’den fazla Türk vatandaşı olduğu ifade ediliyor. FAZ’nin haberine göre, bu sürecin hız kazanmasının arkasındaki en önemli gelişme, geçtiğimiz Kasım ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin'e yaptığı ziyaret. Bu ziyaret sırasında Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Türk vatandaşlarının geri alınmasını kamuoyu önünde Erdoğan'dan talep etmişti. O tarihten bu yana Berlin ve Ankara arasında bu konuda yoğun görüşmeler yürütüldü.

ALMANYA’DAN VİZE İŞLEMLERİNİN HIZLANDIRILMASI SÖZÜ

Frankfurter Allgemeine Zeitung’un elde ettiği bilgilere göre, Almanya, Türkiye’nin vatandaşlarını geri alması karşılığında mevcut vize işlemlerini hızlandırma sözü verdi. Bunun dışında yapılan ek taahhütlerin ise kamuoyuna açıklanmadığı belirtiliyor.

FAZ’nin haberine göre, Almanya ve Türkiye arasındaki bu sınır dışı sürecinin, hem siyasi hem de bürokratik açıdan dikkatle takip edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Bu gelişmeler, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları ve göçmenlik politikasını yakından ilgilendirirken, ilerleyen süreçte atılacak adımlar kamuoyunda yakından izlenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN