ABD'nin Rusya Büyükelçiliği'nden terör saldırısı uyarısı

ABD'nin Rusya Büyükelçiliği'nden terör saldırısı uyarısı

Rusya'daki ABD Büyükelçiliği Moskova'da olası bir terör saldırısı hakkında uyarı yayınladı. İngiltere'de bu uyarıyı tekrarladı. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) dün yaptığı açıklamada, ajanlarının Moskova'daki bir sinagoga yönelik olası bir terör saldırısını önlediğini söyledi.

Rusya'daki ABD Büyükelçiliği 'bazı kişilerin Moskova'daki büyük toplantıları hedef alma yönünde yakın planlarının olduğu" yönünde bir uyarı yayınladı ve Amerikan vatandaşlarını önümüzdeki 48 saat boyunca kalabalık yerlerden uzak durmaya çağırdı.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Büyükelçilik, ne tür tehditlerden bahsettiklerini veya bunların arkasında kimin olabileceğini belirtmedi. İngiltere'nin Rusya Büyükelçiliği de ABD'nin yayınladığı tavsiyeyi tekrarladı

SİNAGOG SALDIRISI ÖNLENDİ

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) dün yaptığı açıklamada, ajanlarının Moskova'daki bir sinagoga yönelik olası bir terör saldırısını önlediğini söyledi. Rus devletine ait TASS haber ajansı, FSB'nin basın ofisine dayandırarak, FSB ajanlarının saldırıyı planlayan çok sayıda militanı öldürdüğünü söyledi.

Olayın ABD'nin uyarısıyla ilgili olup olmadığı henüz bilinmiyor.

ABD'nin şu anda Rusya'ya gitmeyi düşünen Amerikan vatandaşları için bu tür tavsiyelerin en üst seviyesi olan "4. seviye" seyahat uyarısı var. "Seyahat etmeyin" yazan uyarıda, Rusya'nın Ukrayna'yı geniş çaplı işgali ve ABD Büyükelçiliği'nin Amerikan vatandaşlarına yardım etme konusundaki sınırlı desteği nedeniyle öngörülemeyen sonuçların doğabileceği belirtiliyor.

Aynı zamanda 'ABD vatandaşlarının Rus hükümetinin güvenlik yetkilileri tarafından gözaltına alınması' da mevcut. Büyükelçilik, Rusya'ya seyahat eden veya Rusya'da yaşayan ABD vatandaşlarının 'derhal ayrılmaları gerektiğini' söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN