ABD'li komedyen Bob Newhart hayatını kaybetti

ABD'li komedyen Bob Newhart hayatını kaybetti

Amerikalı komedyeni "The Bob Newhart Show"un yıldızı Bob Newhart, 18 Temmuz 2024'te 94 yaşında hayatını kaybetti.

Amerikalı stand-up efsanesi ve çok ödüllü "The Bob Newhart Show"un yıldızı Bob Newhart, 94 yaşında vefat etti.

Kariyerine Chicago'da muhasebeci olarak başlayan Newhart, daha sonra stand-up komedyen oldu. Johnny Carson'ın Tonight Show'unda 87 kez konuk sunuculuk yapan Newhart, "The Button-Down Mind of Bob Newhart" adlı albümüyle de büyük bir üne kavuştu. Bu albüm Billboard'un en çok satanlar listesinde yer aldı.

Son olarak "Elf" ve "The Big Bang Theory" gibi klasik filmlerde ve dizilerde rol alan Newhart, Chicago'da tesisatçı bir babanın oğlu olarak dünyaya geldi. 1952'de Loyola Üniversitesi'nden işletme derecesiyle mezun olan Newhart, Kore Savaşı'nda iki yıl görev yaptıktan sonra hukuk fakültesine kaydoldu ve okulu bıraktı.

Kısa bir süre sonra bir arkadaşıyla doğaçlama komedi skeçleri kaydetmeye başlayan Newhart, 1959'da onu Warner Bros Records'a öneren bir DJ tarafından keşfedildi. Komedi albümleri milyonlarca kopya satan Newhart, 80'li yaşlarına kadar Hollywood'da aranan bir isim olmaya devam etti.

"The Big Bang Theory"de Newhart ile çalışan oyuncu Kaley Cuoco, Instagram'da "Bob Newhart'ın dehasına tanık olmak ne büyük bir rüyaydı" dedi.

Newhart'ın geride 4 çocuğu ve torunları kaldı. 60 yıllık eşi Virginia "Ginnie" Newhart ise 2023 yılında vefat etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN