ABD'den F-16 açıklaması: Türkiye ile görüşmelerde ileriye doğru büyük bir adım atıldı

ABD'den F-16 açıklaması: Türkiye ile görüşmelerde ileriye doğru büyük bir adım atıldı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake, Türkiye'ye 40 yeni F-16 savaş uçağı satışı ve 79 F-16'nın modernizasyonu için Kongre'nin onay vermesini "ileriye doğru önemli bir adım" olarak değerlendirdi. Flake, "ABD’nin ulusal güvenliği, Türkiye’nin ulusal güvenliği ve NATO’nun birlikte çalışabilirliği açısından iyi bir adım" dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ve ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Askeri İşler Birimi, Türkiye'ye son nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarının satışında önemli bir adım atıldığını duyurdu. Flake, "Bu, ABD’nin ulusal güvenliği, Türkiye’nin ulusal güvenliği ve NATO’nun birlikte çalışabilirliği açısından iyi bir adım. Yoğun çalışmalarından dolayı Milli Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'na teşekkürler" açıklamasını yaptı.

Birimin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; "ABD, Türkiye’nin, sadece en yakın müttefiklere ve ortaklara temin edilen, şimdiye kadar üretilmiş en ileri yeni F-16 Blok 70 savaş uçaklarını satın alması konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldığını açıklamaktan gurur duymaktadır. Bu, ABD’nin Türkiye ile tesis ettiği güvenlik ortaklığına olan sarsılmaz bağlılığının en son örneklerinden yalnızca biri" ifadelerine yer verildi.

9423262.jpg

MSB'DEN F-16 AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) haftalık bilgilendirme toplantısında da ABD ile F-16 satışına ilişkin değerlendirme yapıldı.

Bakanlık kaynakları, ABD’den alınacak F-16 uçaklarında son durumun ne olduğuna ilişkin sorulara “Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda satın alınacak F-16 Blok-70 ve modernizasyon kitleri ile diğer malzeme, mühimmat ve teçhizatın tedarik süreci daha önce açıkladığımız takvime uygun olarak olumlu şekilde devam etmektedir." yanıtını verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN