ABD'de yıllık enflasyon 3,5 yılın en düşük seviyesinde

ABD'de yıllık enflasyon 3,5 yılın en düşük seviyesinde

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ağustos ayında aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 2,5 artarak beklentilerle uyumlu gerçekleşti.

ABD’de enflasyon ağustos ayında yıllık bazda yüzde 2,5 artarak beklentilere paralel bir seyir izledi ve son 3,5 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre, temmuz ayında yıllık enflasyon yüzde 2,9 seviyesindeydi. Bu dönemde aylık enflasyon ise yüzde 0,2 gerilemişti.

Bu veriler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikası üzerindeki baskıyı artırırken, piyasalarda 25 baz puanlık bir faiz indirimi beklentisi güçlü kalmaya devam ediyor. Bununla birlikte, 50 baz puanlık daha agresif bir indirim ihtimali de yüzde 35 seviyesinde değerlendiriliyor. Uzmanlar, yıl sonuna kadar Fed’in toplamda 100 baz puan faiz indirimine gideceğini tahmin ediyor.

Fed'in faiz politikasındaki bu olası değişiklikler, ekonominin genel gidişatı ve enflasyon dinamikleri üzerinde önemli etkilere sahip olabilir. Faiz indirimleri, ekonomik büyümeyi desteklemek amacıyla tercih edilen bir politika aracı olarak öne çıkarken, aynı zamanda enflasyon baskılarını hafifletme potansiyeline de sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN