ABD'de 911 acil durum hattı çöktü: Milyonlarca kişi mağdur

ABD'de 911 acil durum hattı çöktü: Milyonlarca kişi mağdur

ABD'nin Massachusetts eyaletinde 911 acil yardım hattında meydana gelen arıza, milyonlarca kişinin acil servislere ulaşamamasına neden oldu. Yetkililer, bölge sakinlerine yerel polis, itfaiye ve sağlık departmanlarıyla doğrudan iletişime geçmelerini tavsiye ederken arıza 3 saatte giderildi.

ABD’nin Massachusetts eyaletinde meydana gelen sistem arızası nedeniyle 911 acil yardım hattına geçici olarak erişim sağlanamadı. Arıza, yerel saatle 13.00'te kolluk kuvvetleri tarafından fark edildi ve milyonlarca kişinin acil servislere ulaşamamasına neden oldu.

Massachusetts Kamu Güvenliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü İletişim ve Politika Direktörü Elaine Driscoll, arızanın fark edilmesiyle birlikte hızlı bir şekilde müdahale edildiğini belirtti. Yetkililer, bölge sakinlerine acil durumlarda yerel polis, itfaiye ve sağlık departmanlarıyla direkt iletişime geçmeleri çağrısında bulundu. Arıza nedeniyle hastanelerin işleyişinde herhangi bir aksama yaşanmadığı açıklandı.

ARIZA 3 SAATTE GİDERİLDİ

Massachusetts Eyalet Polisi tarafından yapılan açıklamada, arızanın 15.49'da giderildiği ve 911 hattının normal işleyişine döndüğü bildirildi. Vatandaşların, yeniden polis, itfaiye ve acil sağlık servislerine 911 üzerinden erişim sağlamaya başladıkları ifade edildi.

GEÇMİŞTE DE YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz nisan ayında, ABD’nin Nebraska, Nevada, Güney Dakota ve Teksas eyaletlerinde de benzer bir şekilde 911 acil yardım numarasına erişimde geçici kesintiler yaşanmıştı. Bu kesintiler kısa sürede giderilmiş olsa da, Federal İletişim Komisyonu tarafından konuya ilişkin bir soruşturma başlatılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN