İran’ın Hürmüzgan eyaletinde ABD’nin düzenlediği belirtilen hava saldırısına ilişkin yeni açıklama yapıldı.
İran devlet televizyonuna konuşan Hürmüzgan Vali Yardımcısı Ahmed Nefisi, Sirik ilçesine bağlı Kuheştek kentinde düğün töreninin düzenlendiği bir konutun vurulması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısının 4’e çıktığını söyledi.
Nefisi, daha önce yaptığı açıklamada aynı saldırıda ilk belirlemelere göre en az 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50 kişinin yaralandığını bildirmişti.
Almanya resmen suçladı AB ve NATO ülkeleri alarma geçti: Leipzig saldırısını Rusya yaptı
İranlı yetkililer, saldırının bir konutu ve burada gerçekleştirilen düğün törenini hedef aldığını belirtiyor.
CENTCOM İRAN’DA SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURMUŞTU
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran’da Devrim Muhafızları Ordusu’na ait hedeflere yönelik saldırı başlattığını açıklamıştı.
ABD ordusunun açıklamasının ardından İran basını, Keşm Adası, Bender Abbas, Sirik, Çabahar ve Kunarek’te patlama sesleri duyulduğunu bildirmişti.
İran devlet televizyonu ayrıca Kirman eyaletindeki Ciroft Havaalanı’nın da hedef alındığını duyurmuştu.
Trump: Daha sert ve daha büyük çaplı vururuz
İRAN’DAN ABD’YE MİSİLLEME
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD’nin Sirik’te bir düğün evini hedef aldığı saldırıya misilleme olarak Ürdün’deki ABD deniz piyadelerine ait “Camp Titin” üssünün balistik füzelerle vurulduğunu açıkladı. İran tarafı saldırıda çok sayıda ABD askerinin öldüğünü ileri sürdü.
ABD tarafından söz konusu can kaybı iddiasına ilişkin henüz bir doğrulama yapılmadı.
