ABD, İran’a yeni yaptırımlar uyguladı

ABD, İran’a yeni yaptırımlar uyguladı

ABD, İran'ın Rusya'ya ölümcül silahlar transfer ettiği iddiasıyla yeni yaptırımlar açıkladı. Yaptırımlar, İran'ın Ukrayna'daki savaşa Moskova'nın lehine destek sağladığı gerekçesiyle uygulandı.

ABD Hazine Bakanlığı, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı. Yaptırımlar, İran'ın Rusya'ya ölümcül silahlar transfer ettiği ve bu yolla Ukrayna'daki savaşa Moskova'nın lehine katkıda bulunduğu iddialarına dayanıyor. Biden yönetimi, İran'ın bu tür faaliyetlerini sınırlamak ve uluslararası güvenliği korumak amacıyla bu adımı attıklarını duyurdu.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Biden yönetimi İran'a yeni yaptırımlar açıkladı.

İRAN’IN RUSYA’YA ÖLÜMCÜL SİLAH TRANSFERİNE GÖZ YUMULMAYACAK

Açıklamada, İran'ın, Ukrayna'daki "yasa dışı" savaşında Rusya'ya ölümcül silahlar göndererek destek olduğuna işaret edildi ve buna göz yumulmayacağı kaydedildi.

Bakanlık, açıklamasında, Tahran'ın Moskova'ya balistik füzeler göndermeye devam ettiği ve bu silahların Rusya tarafından Ukrayna'da kullanıldığı iddia edildi.

Bu kapsamda söz konusu silah transferiyle ilgili İran ve Rusya'da bulunan toplam 10 kişi ile 6 kurum yaptırım listesine eklendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN