Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Başkan Trump’ın Çin’le ticaret anlaşmasına açık olduğunu belirterek, Washington’un artık adım atacak taraf olmadığını söyleyerek, “Biz değil, Çin anlaşma yapmak zorunda.”dedi.
ABD ile Çin arasındaki gümrük tarifeleri gerilimi yeniden gündemde. Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Başkan Donald Trump’ın Çin ile ticaret anlaşmasına açık olduğunu belirtirken, bu sürecin inisiyatifinin artık Pekin yönetiminde olduğunu vurguladı.
Washington'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Leavitt, “Artık top Çin’in sahasında. Çin’in bizimle bir anlaşma yapması gerekiyor. Biz onlarla anlaşmak zorunda değiliz” ifadelerini kullandı. Çin’in küresel ölçekte büyük bir ekonomi olmasına rağmen diğer ülkelerden ayrıcalıklı bir konumda olmadığını söyleyen Leavitt, “Çin’in istediği şey Amerikan tüketicisi, yani bizim paramız. Başkan Trump, bu tabloyu net şekilde görüyor ve Çin’e karşı güçlü bir pozisyon alıyor” dedi.
YENİ TİCARET ADIMLARI YOLDA
Leavitt ayrıca, ABD’nin başka ülkelerle gümrük ve ticaret anlaşmaları konusunda görüşmeleri sürdürdüğünü ve yakın zamanda bazı yeni anlaşmaların açıklanacağını söyledi. Bazı ülkelerin, ABD’nin tarife kararlarına misillemede bulunmamasının bu süreci kolaylaştırdığını ifade etti.
Trump yönetiminin, otomotiv sektöründe belirli ürünlerde vergi muafiyeti getirebileceği yönündeki iddiaları da değerlendiren Leavitt, Başkan Trump’ın müzakerelerde esnek olabileceğini, ancak bunun her zaman "adil ticaret" ilkesi çerçevesinde ilerleyeceğini vurguladı.
TİCARET SAVAŞI YENİDEN KIZIŞIYOR
ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimi, tarafların karşılıklı vergi artışlarıyla bir kez daha tırmandı. Çin, ABD’nin ek tarife kararlarına aynı oranda karşılık vermiş; ABD, Çin ürünlerine uyguladığı gümrük tarifesini yüzde 145’e, Çin ise ABD ürünlerine uyguladığı tarifeyi yüzde 125’e kadar yükseltmişti.
Washington yönetimi diğer ülkeler için ek vergileri 90 gün erteleme kararı alırken, Çin’e yönelik tarifeler derhal yürürlüğe girmişti. Ancak daha sonra Başkan Trump, stratejik teknoloji ürünleri arasında yer alan akıllı telefon, dizüstü bilgisayar, sabit disk ve işlemciler gibi bazı ürünlerin geçici olarak vergi muafiyetine alınacağını açıklamıştı.
ABD'nin bu hamlelerinin ardından gözler, Çin’in nasıl bir adım atacağına çevrildi. Washington, Pekin’in anlaşmaya yaklaşmasını beklerken, küresel ticaret dengeleri üzerindeki belirsizlikler sürüyor.
Çin hindistan rusya amerika dünyanın sahibi gibi dünyayı yiyorlar. özellikle çin ve hindistan dünyanın yarısı. Bunları çok tehlikeli görüyorum. Şu da var ki dünyamızda insan sayısı çok arttı. Arttıkça sorunlar da artacak ve sonunda bir gün birbirlerini yiyecekler.
Yanıtla (1) (0)ABD tornistan yaptı bile. Ey Trump bugün ak dediğine yarın kara de en az 25 yıl iktidarda kalırsın.
Yanıtla (1) (0)Trump gibilerin en iyi bildiği şey tükürdüğünü yalamak.
Yanıtla (0) (0)ogul bushun iktidara geldigi ilk gunlerde cinle bir problemleri olmustu. americaya ozur diletmeden american personelini iade etmediler.aradan 25 sene gecti ve cin artik cok daha guclu. covid de muhtemelen cini zayif dusurmek icin baskalari tarafindan cikarilan bir komployudu.
Yanıtla (0) (0)3-gumruk vergileri cine zarar vermez.daha cok alt ve orta tabakadaki americalilar etkilenir. american sirketlerinin fahis karla sattiklari lux esyalar markalar da fazla etkilenmezler. 10 dolara mal edip bin hatta onbin dolara sattiklari urunde yuzde bin verigi olsa ne yazar. bunu halka yansitmadan american sirketleri oder. abd nin 330 milyon nufusu var ve issiz insan yok ama her sey basta cin olmak uzere disaridan geliyor. deniz urunleri yuzde 90 civarinda disaridan ve cinden geliyor.
Yanıtla (0) (0)2-eger diger ulkeler de cin gibi dik dururlarsa sadece american hayali bitmez tam bir american kabusu baslar. cin transatlantikleri alisveris magazasina cevirip karasulari sinirlari disinda feribotlarla musteri getirip satis yapsalar abd ve avrupadaki zincir marketler de tarih olur. cin simdiye kadar cok nazik ve kibar gidiyordi. artik yolcu ucagi savas silahlari pazarina da giriyor ve cok daha ucuz ve kaliteli olarak. not bu arada american savas silahlari onemli olarak cinde uretiliyor.
Yanıtla (0) (0)cinin size ihtiyaci yok. elindeki yuzlerce american yolcu ucagini satip yerine cin yapimi ucaklari koyacaklar. abd de dogalgaz dana bugday vs alimini durdurdular. american filim ve muzikleri artik cinde olmayacak. americadan aldiklari her urunu degisik yerlerden alip paranin degisik yerlerde bollasmasina ve cinden satin alma guclerinin cogalmasina sebeb olacak. baskan trump iktidara gelmenin zaferini kendi ulkesine 50 atom bombasi atarak basladi 4 sene sonunda 500 atom bombasi atmis olacak.
Yanıtla (0) (0)