200'den fazla psikiyatr imzaladı: Trump'a 'malign narsisizm' teşhisi

200'den fazla psikiyatr imzaladı: Trump'a 'malign narsisizm' teşhisi

ABD'de 200'den fazla psikiyatr, Trump'ın "şiddetli, tedavi edilemez bir kişilik bozukluğu" olarak tanımlanan "malign narsisisizm" belirtilerine sahip olduğunu ifade eden açık bir mektup yayımladı. New York Times'ta tam sayfa olarak yayımlanan mektupta, Trump'ın "demokrasi için varoluşsal bir tehdit" oluşturduğu belirtildi.

ABD'de başkanlık seçimlerine iki haftadan az süre kala, eksi Başkan Donald Trump karşıtı bir siyasi grup, New York Times gazetesinde tam sayfa ilan olarak 200'den fazla ruh sağlığı uzmanının imzasını taşıyan bir mektup yayımladı.

Anti-Psychopath Pac tarafından finanse edilen mektupta, Trump'ın "malign narsisizm" olarak bilinen tedavisi mümkün olmayan ciddi kişilik bozukluğu belirtileri gösterdiğini belirtildi. Trump'ın "demokrasi için varoluşsal bir tehdit" oluşturduğunun vurgulandığı mektupta bu durumun onu "liderlik için kesinlikle uygunsuz" kıldığı ifade edildi.

PSİKİYATRİ DÜNYASINDAN AĞIR ELEŞTİRİLER

The Guardian'in haberine göre; ruh sağlığı uzmanları, Trump’ın, Ruhsal Bozuklukların Tanısal ve İstatistiksel El Kitabı'nda (DSM V) yer alan kriterlere göre "toplumsal normlara uymama," "tekrarlayan yalan söyleme," "başkalarının güvenliğini umursamama", "sinirlilik", "sorumsuzluk" ve "pişmanlık duymama" gibi davranış bozuklukları sergilediğini belirtti.

Uzmanlar, Trump'ta gördükleri düzensizliğin onu "aldatıcı, yıkıcı ve tehlikeli" yaptığını savundu.

GOLDWATER KURALI TARTIŞMALARI ALEVLENDİ

Amerikan Psikiyatri Birliği, bir psikiyatristin bizzat değerlendirmediği kişilere teşhis koymanın etik olmadığını belirten Goldwater Kuralı’na dikkat çekerek mektubu eleştirdi. Ancak uzmanlar, Trump’ın “binlerce saat boyunca gözlemlenen” davranışlarının, tehlikeli narsisistik bozukluk belirtilerini açıkça yansıttığını öne sürdü.

TRUMP’A NÖROLOJİK MUAYENE ÇAĞRISI

Uzmanlar mektupta, Trump’ın ayrıca “bilişsel gerileme belirtileri” gösterdiğini belirtti ve kapsamlı bir nörolojik muayeneden geçmesi gerektiğini savundu. Bu iddialar, Trump’ın rakipleri tarafından da gündeme taşınarak kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı.

Öte yandan, Demokrat Parti başkan adayı Kamala Harris, Trump’ı "giderek daha dengesiz ve akıl sağlığından yoksun" olarak tanımladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN