Demirtaş'tan uluslararası topluma 'PKK'ya destek' çağrısı

Demirtaş'tan uluslararası topluma 'PKK'ya destek' çağrısı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, ABD'ye Türkiye'deki çözüm sürecine müdahil olma çağrısında bulundu, Suriye'deki savaşa gönderme yaparak uluslararası toplumdan Güneydoğu'daki çatışmalarda PKK'nın yanında olmalarını istedi.

[Karar]

PKK Suriye'deki savaşı Türkiye'ye sıçratmaya çalışırken, HDP'nin de Güneydoğu'da güvenlik güçleri ile PKK militanları arasında yaşanan çatışmaları uluslararası bir mesele haline getirmeye yönelik çabaları sürüyor. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecine ABD'yi üçüncü bir taraf olarak davet ederken, uluslararası toplumu da Güneydoğu'daki çatışmalarda kendilerine destek vermeye çağırdı.

Washington'a çağrı

Amerikan Washington Post gazetesine bir mülakat veren Demirtaş, ABD'ye çözüm sürecinin yeniden başlatılması için arabuluculuk yapma çağrısında bulundu. Hükümet ile PKK arasındaki gerilimin yazın artabileceğini söyleyen Demirtaş, birçok insanın hayatını kaybedebileceğini ve bunun etnik temelli bir savaşı tetikleyebileceğini savundu. PKK'ya "silah kullanmama" çağrısı yaptıklarını hatırlatan Demirtaş, çözüm sürecinin yeniden başlaması gerektiğini ifade etti.

PKK'ya destek talebi

Güneydoğu'da sözde özerklik ilanı sonrası yaşanan çatışmaları Suriye'de IŞİD'e karşı verilen mücadeleyle bir tutan Demirtaş, "Biz Kürtler, Orta Doğu'da IŞİD barbarlığına karşı en etkili gücüz. Dünyanın bize yapılan saldırılara sessiz kalmasını anlamıyoruz" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin PKK ile PYD/YPG'nin aynı olduğu şeklindeki tezini inkar eden HDP'nin, YPG üzerinden PKK'ya destek istemesi dikkat çekti.

Demirtaş ayrıca çatışmaların devam ettiği Diyarbakır Sur'da 200 sivilin mahsur kaldığını öne sürdü. Önceki gün ilçenin bazı bölgelerini ziyaret ettiğini belirten Demirtaş, sokağa çıkma yasağının devam ettiği altı mahalleye ise giremediklerini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN