Beze nasıl yapılır? Beze tarifi ve malzemeleri

Beze nasıl yapılır? Beze tarifi ve malzemeleri

Köpük kurabiye olarakta adlandırabileceğimiz beze dünyanın en az malzemelerine sahip tatlısı olarak tarif defterlerimizde bulunması gerekiyor. Köpürtülen yumurta aklarının içerisine eklenen şeker ile tatlanan bezelere dilediğiniz şekli verebilirsiniz ve pastanelerde yemeye alışık olduğumuz bu tatlılara artık evlerinizde sizde kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Peki Beze nasıl yapılır? Beze tarifi ve malzemeleri nelerdir? İşte detaylar…

Çayın yanında misafirlere hem dekoratif hemde tatlı olarak ikram edebileceğimiz yumurta akı ile yapılan lezzetli ve bir o kadar yapımı kolay. Yumurta akı ve pudra şekerinin muhteşem uyumu ile meydana gelen yapımı da bir o kadar kolay olan atıştırmalık nasıl yapılır? Beze tarifi ve malzemeleri nelerdir? Tüm tarif haberimizde…

MALZEMELER

3 adet yumurta akı, 1 su bardağı şeker (aynı ölçüde pudra şekeri de kullanabilirsiniz. Bir tutam tuz...

YAPILIŞI

Derin bir kaba yumurta akını koyup bir tutam tuz ekleyerek mikserle köpürene kadar çırpın, mikseri hiç durdurmadan şekeri yavaş yavaş ekleyin ve 10 dakika kadar çırpın.

Koyu kıvamda ve parlak renkte olmasına ve parmaklarınızın arasına aldığınızda pütürlük olmadığına emin olun. Yıldız uç takılı sıkma torbasına hazırladığınız karışımı kuyun ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize sıkmaya başlayın. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 1 saat pişirin. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Yumurta akını sarısından ayırırken bir damla bile yumurta sarısı karışmamış olmasına dikkat ediniz. Fırın ısısı 100 dereceden yüksek olmamalı ve yüksek ısıda piştiğinde beyaz kalmaz ayrıca içi pişmez. Yumurta beyazlarınıza asla su değmemelidir ve çırpma kabınız temiz olmalıdır. Yumurtaların oda sıcaklığında olması çok önemli bir detaydır.

PİŞİRME ÖNERİSİ

Kakao, kahve, tarçın, veya çeşitli gıda boyaları ekleyerek renkli bezeler elde edebilirsiniz. Pudra şekeri yerine toz şekerde kullanabilirsiniz. Fakat toz şekerin erime süresi daha uzun olduğundan dolayı çırpma süresini arttırmalısınız. Pişirmek için yağlı kâğıt yerine silpatta kullanabilirsiniz. Krema torbası yerine bir kaşık yardımı ile bezelere değişik şekillerde verebilirsiniz.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN