BDDK personel alımı ne zaman, merak konusu oldu. Kamu kurumu iş ilanına göre, lisans ve önlisans mezunları istihdam edilecek.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) memur personel alımı için iş ilanı yayımladı. KPSS sınavına katılım sağlayan 4 kişinin işe alınacağı ilana göre, kamu hizmetine ilk kez başlayacak vatandaşlar başvuruda bulunabilecek. Giriş sınavı sonuçlarına göre başarılı 4 aday idari personel olarak görev yapacak.
BDDK MEMUR ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN VE NEREYE YAPILACAK?
BDDK iş ilanına başvurular, kurumun www.bddk.org.tr internet sitesinden ulaşılabilecek başvuru formunun eksiksiz ve doğru olarak doldurulmasıyla yapılacak. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek.
Başvurular, 1 Şubat 2021 Pazartesi günü saat 14.00'te başlayıp 10 Şubat 2021 Çarşamba günü saat 16.00'da sona erecek.
BDDK SINAV TARİHİ BELLİ OLDU MU?
Başvurular üzerinde yapılacak inceleme sonucu, sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi ile sözlü sınavın yapılacağı yer ve sınav tarihleri kurumun www.bddk.org.tr resmi internet sitesinde duyurulacaktır. Ayrıca yazılı bildirimde bulunulmayacak.
Sınav yeri ve/veya tarihinin değiştirilmesi halinde durum Kurumun www.bddk.org.tr resmi internet sitesinde ilan edilecek.
BDKK SINAV KONULARI
Sözlü sınav adayların;
a) Mesleki bilgi ve mesleki yeteneği (50 puan),
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade etme yeteneği, muhakeme gücü (20 puan),
c) Genel yetenek ve genel kültürü (10 puan),
ç) Davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu (10 puan),
d) Özgüveni, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan),
yönlerinden değerlendirilmesi suretiyle gerçekleştirilecektir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden verilecek puanların aritmetik ortalamasının en az 70 puan olması gerekir.
BDDK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Sözlü sınav başarı puanı en yüksek adaydan başlanarak atama yapılacak kadro sayısı kadar asil aday listesi, kurumun www.bddk.org.tr resmi internet sitesinde ilan edilir. Ayrıca, Kurum tarafından ihtiyaç duyulması halinde, atama yapılacak kadro sayısının yarısını geçmemek üzere yedek aday belirlenerek ilan edilebilecek.
Asil listede yer alan adaylardan, atama işlemlerinin yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde Kurum tarafından istenilen belgeler ile birlikte geçerli bir mazereti olmadığı halde başvurmayanlar ile gerekli şartları taşımadığı anlaşılanların atama işlemleri yapılmayacak.
6 AY İÇİNDE ATAMA YAPILACAK
Kendilerine yapılacak bildirimde belirtilen süre içerisinde başvuruda bulunmayanlar, atama işleminden feragat edenler, atamaları iptal edilenler ile memurluğa alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının anlaşılması üzerine ataması yapılmayanların yerlerine, ilan edilmesi halinde yedek listedeki adaylardan, başarı sırasına göre ve sınav sonuçlarının ilan tarihinden itibaren en geç 6 ay içerisinde atama yapılabilecek.
Sınav sonuçlarına, ilanın yapıldığı günü takip eden tarihten itibaren 10 iş günü içerisinde kurumun Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına hitaplı bir dilekçe ile itiraz edilebilir. İtirazlar incelenir ve karara bağlanıp sonuç ilgiliye beyan etmiş olduğu iletişim adreslerinin herhangi biri üzerinden bildirilir.
Giriş sınavına ilişkin gerekli görülen bilgilendirmeler, Kurumun resmi internet sitesinden veya gerek görülmesi halinde ilgililerin iletişim adreslerinin herhangi biri üzerinden duyurulacaktır.
BDDK MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI
İş ilanına başvurmak için; Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmayan, Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile kasten işlenen suçtan dolayı 1 yıl ya da daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suç işlememiş olmak, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suç işlememiş olmak, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarında mahkum olmamış olmak gerekiyor.
Ayrıca askerlikle ilişi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da gelinmişse muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş olmak veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak da şartlar arasında yer alıyor.
Görev sürekliliğini engelleyebilecek akıl hastalığı bulunmamak, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 8. maddesinin birinci fıkrasının a, b, c ve d bentlerinde yer verilen şartları taşıyor olmak ile yine 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 26. maddesi hükmü kapsamında çalışması yasaklananlardan olmamak gerekiyor.
Özel şartlar ise lisans mezunları için siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerine bağlı bölümlerden veya denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurt dışındaki bölümlerden mezun olmak; ön lisans mezunları için ise Adalet, adalet meslek eğitimi, adalet meslek yüksekokulu bölümlerinden birinden mezun olmak olarak açıklandı.
BDDK KAÇ PUANLA PERSONEL ALIYOR?
Lisans mezunları KPSSP3 puan türüne göre değerlendirilecek ve en düşük 80 puan almış olacak. Ön lisan mezunları ise KPSSP93 puan türüne göre değerlendirilecek ve en az 70 puan almış olacak.
Her iki iş grubu içinde sözlü sınava çağrılacak aday sayısı 10'ar kişi olarak belirlendi.
Aday sayısı KPSS puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle sıralanacak. Son sıradaki adayla aynı puana sahip birden fazla aday olursa bu adayların tüm sözlü sınava çağrılacak ve 10 kişi barajı aşılabilecek.
Giriş sınavına, kamu kurum veya kuruluşlarında çalışmakta olan Devlet memurları ile 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 veya KPSSP93 puanıyla merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar (Ataması yapılanlar veya yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayanlar) başvuruda bulunamayacaktır. Bu şekilde başvuruda bulunduğu tespit edilen adayların başvurularına ilişkin herhangi bir işlem tesis edilmeyecek.