Bakanlar Tüfenkçi ve Eker Çınar'da incelemelerde bulundu

Bakanlar Tüfenkçi ve Eker Çınar'da incelemelerde bulundu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, Çınar ilçesinde teröristlerce gerçekleştirilen patlamanın olduğu alanda incelemelerde bulunarak esnafla görüştü.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Sultanahmet’te, Suruç’ta, Fransa’da patlatılan bomba ile Çınar’da patlatılan bombanın aynı olduğunu söyledi. Bakan Tüfenkçi ve beraberindekiler, Çınar ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Erol Çiftçi ile kızı Mevlüde İrem’in Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Zarar karşılanacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker ilk olarak patlamada hayatını kaybeden Açıkgöz ailesinin taziyesine katıldı. Burada dua okuduktan sonra, patlamada iş yerleri zarar gören esnafı gezen bakanlar, devletin zararları karşılayacağını belirterek halka destek olacaklarını söyledi. 

"PKK bölgenin kalkınmasını istemiyor"

PKK'nın bölgede yaşayan insanların kalkınmasını istemediğini dile getiren Bakan Tüfenkçi, şöyle konuştu: "Şu esnafın halini görüyorsunuz. Ticaret erbabının halini görüyorsunuz. Umuyorum ki bu insanlık artık harekete geçer. Birilerinin yaptığı gibi bu işler sadece devleti kınayarak, bildirilerle olmaz. Eğer siz bildiri yayınlayacaksanız siz terör örgütünün de terör örgütü olduğunu söyleyip artık yeter çekin bu ellerinizi bu insanların üzerinden demesi lazım.” 

"Hedef masum insanlardı"

Daha sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ise, terörü PKK’nın yaptığı bu kanlı eylemi lanetlediğini dile getirdi. PKK’nın bir kez daha Türkiye’de yaşayan vatandaşlara, özellikle Kürt vatandaşlarına bir kez daha saldırdığını ve zarar verdiğini ifade eden Eker, şu ifadeleri kullandı: “Önceki gün Sultanahmet’teki saldırı ile dün çınarda gerçekleşen saldırı arasındaki benzerlik aslında budur. İkisi de masum insanlara karşı işlenmiş, masum insanların sivil insanların hayatına kastetmiştir. Getirip de burada 1 ton 300 kilo ağırlığındaki bombayı getirip de evlerin arasında patlatmak hangi vicdana hangi insanlığa hangi değere sığar.”

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, önceki gün terör örgütü üyeleri tarafından ilçe emniyet amirliği yakınına bırakılan bomba yüklü bir araç patlatılmış, olayda 1 polis şehit olmuş, 5 kişi hayatını kaybetmiş, 39 kişi de yaralanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN