Yunanistan kıta sahanlığını iki katına çıkartıyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis İtalya tarafındaki İyon Denizi'nde kıta sahanlıklarını 6 milden 12 mile çıkartacaklarını duyurdu. İtalya geçtiğimiz gün Akdeniz'de Türkiye ile ortak çalışma yapmıştı.

Doğu Akdeniz’deki gerilimi dindirmek için her fırsatta diyalog çağrısı yapan fakat buna rağmen sürekli bölgedeki istikrarı bozmaya yönelik hamlelerde bulunan Yunanistan’dan yeni bir açıklama daha geldi.

Bugün İtalya, Rum Kesimi ve Fransa ile birlikte Doğu Akdeniz’de tatbikata başlayarak provokasyonlarını sürdüren Yunanistan’ın Başbakanı Miçotakis bugün mecliste açıklamalarda bulundu.

KITA SAHANLIĞINI İKİ KATINA ÇIKARACAK

Miçotakis, Yunanistan’ın batısındaki kıta sahanlığını 6 deniz milinden 12 deniz miline çıkarmak için yasa tasarısı hazırlandığını ve bunun yakında meclise geleceğini duyurdu.

Miçotakis Yunanistan ile İtalya ve Yunanistan ile Mısır arasındaki deniz anlaşmalarının tartışıldığı mecliste söz alıp İyon Denizi’ndeki planlarını duyurdu.

TÜRKİYE İLE İTALYA ORTAK TATBİKAT YAPTI

Açıklamanın Türkiye ile İtalya'nın Doğu Akdeniz'deki ortak tatbikatı sonrası yapılması ise dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanlığı dün sosyal medya hesabından şu açıklamayı yapmıştı:

"Akdeniz Kalkanı Harekâtına katılan TCG GEDİZ ve TCG BARBAROS fırkateynlerimiz, İtalyan Deniz Kuvvetlerine ait ITS ETNA akaryakıt gemisinden Doğu Akdeniz’de 25 Ağustos 2020 tarihinde denizde akaryakıt ikmali yapmış ve işbirliği usulleri geliştirilmiştir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Dünya Haberleri