Vay mama lobisi vay

Akif Beki

Kimse kendi kendine ne insan ne de hayvan haklarını savunamaz sanki. Mutlaka arkasında bir şer odağı, bir karanlık parmak, bir gizli lobi, o da yoksa illa ki bir dış güç vardır.

Aksi halde bir insan; rahatını bozup niye başka insanların haklarını, ne demeye kalkıp hayvan haklarını savunsun!

Aklınız bir türlü almıyor, mümkünatı yok bunu anlayamıyor, oyunu anında gören bir külyutmaz olarak meseleye buradan bakıyorsanız ne yapacağınız belli.

İlgili yasa Meclis’e sevk edilirken sokak köpeklerinin öldürülmesine karşı çıkanlar mı oluyor? Hemen arkalarındaki lobiyi arayıp bulursunuz.

“Bir mama lobisi eksikti” başlığıyla 24 Mayıs’ta yazmıştım. Nitekim Yeni Şafak’la Akit de mama lobisini elleriyle koymuş gibi bulmuştu.

Fakat önceki gün yine Yeni Şafak’ın manşetinden öğreniyoruz ki bir onlar değil, MASAK da o hainlerin izini yakalamış.

Hani Bakan Şimşek açık etmişti, aylık 5 milyon lira harcayıp meğer hiç vergi vermeyenler artık enselenecek, vergisini verenlerin hakkı bu yüzsüzlerden söke söke alınacaktı. Ayrıca nereden buldukları da sorulacaktı ya...

İşte Meclis’e gönderilen ilk vergi paketinde böyle bir düzenlemenin olmadığını anladığımız gün, Mali Suçları Araştırma Kurulunun da başka lobileri kovalamakla meşgul olduğu çıkıyor ortaya.

Aylık 100 bin, 500 bin, 1 milyon, 3 milyon lira harcayanların ne kadarı vergisini ödüyor? Bu utanmazlar ordusu kaç kişi? Vergide kayıp kaçağı önlemeye, her geliri kayıt altına almaya niye onlardan başlanmıyor? Daha ona gelemedik bile.

Sonunda aylık 5 milyon lira ve üstü harcayanlara nereden buldukları sorulacak, vergileri alınacak diye seviniliyordu.

Oysa...

Halkın tuvalet kâğıdından, içtiği sudan vergi kayıp kaçağının peşine düşülürken... Ay sonunu zor getirip karın tokluğuna çalışanların ümüğüne çökülürken...

Restoranda ödediği kallavi hesabı, ultra lüks tatil giderini, kolundaki saatle ayağındaki ayakkabıyı geliriyle açıklayamayanlara sıra gelmemiş daha.

Mama lobisi daha öncelikli tehditmiş.

NE MAMA LOBİSİYMİŞ BE

Rapora Yeni Şafak ulaşmış.

MASAK, 7 binden fazla kişiyle bin 500 şirketin para trafiğini incelemiş.

Mama sektörünün büyüklüğü, 460 milyar liraymış. Tespit tespittir.

Varlığı belirlenen lobi, ‘sözde hayvanseverlik adı altında kurulan STK’larla pet shoplar, mama ve veterinerlik şirketlerinden oluşuyormuş.

Öyle bir şeytani lobiymiş ki... Çocukların ölümü üzerinden para kazanıyor, yüz milyonlarca lira vurgun yapıyormuş.

Meselâ bu sözde hayvansever STK’ları, duygu sömürüsüyle son 3 yılda 205 milyon lira bağış toplamışlar. Bağışlar da mama şirketlerinin kasasına giriyor, dolayısıyla iç ediliyormuş.

Doğrusunu isterseniz zekâ dolu bir haber. Kendilerine sızdırılan rapor da aynı mantıkla yazıldıysa bütün bağlantılar çözülmüş demektir. Üstüne diyecek söz bulamıyorsunuz.

Bütün mali suç örgütlerini çökerttiler, vergi kaçaklarını hallettiler ve şimdi sıra sokak köpeklerinin arkasındaki mama lobisini ortaya çıkarmaya mı geldi?

Vallahi bravo, şapka çıkarırsınız.

Yalnız, MASAK raporu gerçekse Yeni Şafak’la Akit’i pek doğrulamıyor gibi geldi bana.

Bundan 2 ay önceydi, son 5 yılda köpek mamasına harcanan paranın toplam 84 milyar lira olduğunu söylüyorlardı. Güya Ticaret Bakanlığından mı ne, almışlardı.

Sözde hayvan hakları savunucuları, aslında çıkarlarını savunuyordu. Köpekleri değil rantlarını koruyorlardı. “Mama lobisi çözüm istemiyor”du. “Bu mama varken sorun bitmez”di.

Fakat rakamlar birbirini tutmuyor.

Mama lobisi ne kadar büyük? Ağız birliği yapsalar daha ikna edici olabilir.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (87)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.