"Abdullah Öcalan Demirtaş'tan rahatsız" iddiası!

"Abdullah Öcalan 
Demirtaş'tan rahatsız" iddiası!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, Abdullah Öcalan'ın kendisinden rahatsızlık duyduğu yönündeki iddialar soruldu.

PKK saldırıları ve ardından başlayan operasyonları değerlendiren Demirtaş, hükümetin PKK ile masaya oturması gerektiğini savundu. Deutsche Welle Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Demirtaş, "Çözüm süreci bitti diyerek ortamı silaha, savaşa teslim edemeyiz" diyen Demirtaş, "Türkiye toplumu barış istiyor ve kesinlikle PKK'nın silahlı eylemlerini sona erdirmesini, hükümetin de artık askeri operasyonlarına son vermesini ve müzakereye dönmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

PKK ve IŞİD'in aynı kefeye konamayacağını kaydeden Demirtaş, "Hava operasyonları yapmak yerine konuşmaya hazır bir örgütle diyalog kurmak daha akıllıcadır ve Türkiye açısından daha faydalıdır" dedi.

"Öcalan Demirtaş'tan rahatsız" iddiası

Öcalan'ı dışlayan hiçbir çözümün barış getirmeyeceğini ifade eden Demirtaş, Kandil'in ve Öcalan'ın kendisinden rahatsız olduğu yönündeki iddiaları da spekülasyon olarak nitelendirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN