Youtube'un yeni arayüzü böyle olacaktı: Güncellemeyi geri çektiler! Tepkiler ardı ardına geldi

Youtube'un yeni arayüzü böyle olacaktı: Güncellemeyi geri çektiler! Tepkiler ardı ardına geldi

Milyonlarca abonesi bulunan ve internet dünyasının en büyük platformlarından Youtube, tasarım değişikliğine gitmek istedi. Fakat yeni yayınladıkları arayüz yoğun eleştiri alınca güncellemeyi ertelediler. İşte, Youtube'un geri çektiği yeni tasarımı...

ABD'li yazılım ve donanım şirketi Google'ın sahibi olduğu video paylaşım sitesi Youtube, 2024 Nisan ayının başlarında masaüstü web sitesi için yeni bir tasarımı test etmeye başladı ve arayüz değişikliği kullanıcıların büyük tepkisine neden oldu. Geliştiriciler, bu nedenle de tam ölçekli güncellemeyi iptal ederek durumu daha da kötüleştirmemeye karar verdi.

MEVCUT DÜZENİ DEĞİŞTİRMEK KOLAY DEĞİL

Donanımhaber'de yer alan habere göre, yeniden tasarımın bir parçası olarak, videonun başlığı, açıklaması ve yorumları kenar çubuğuna taşınırken, önerilen videolar daha büyük hale geldi ve oynatıcı penceresinin altına taşındı. Bu düzen, dönüşümleri artırarak diğer videoları daha görünür kılmak için tasarlanmıştı. Ancak farklı ülkelerdeki kısıtlı sayıda kullanıcıya açılan yeni tasarım, olumsuz geri bildirimlerle karşılandı.

KULLANICILAR YENİ TASARIMI SEVMEDİ

Olumsuz geri dönüşlerin çoğu, alışılmış düzende yapılan değişikliklere karşı duyulan tepkilerden oluşurken, yorumları okurken videonun ekranın dışına çıkması gibi kullanılabilirlikle ilgili de bazı şikayetler vardı. Google'ın bu yeni tasarıma bir şans daha verip vermeyeceği ise henüz belli değil.

Youtube'un geri çektiği yeni tasarımı şöyleydi:

youtube-yeni-tasarim.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN