Sadece Taylor Swift değil! Dünyanın en büyük sanatçıları TikTok'a geri dönüyor

Sadece Taylor Swift değil! Dünyanın en büyük sanatçıları TikTok'a geri dönüyor

Universal Music Group, yapılan yeni anlaşmayla birlikte Taylor Swift, Ariana Grande, Adele ve Rihanna gibi dünyaca ünlü sanatçıların müziklerinin TikTok'ta yeniden kullanılmasına olanak tanıyacak.

Universal Music Group (UMG) ve TikTok arasında yapılan yeni bir lisans anlaşması, Taylor Swift, Ariana Grande, Adele ve Rihanna gibi büyük sanatçıların müziklerinin TikTok'ta yeniden kullanılmasına olanak tanıyacak.

Bu anlaşma, daha önce telif hakkı ihlalleri nedeniyle platformdan çekilen UMG sanatçılarının müziklerinin tekrar TikTok videolarında yer almasını sağlayacak. Anlaşmanın ayrıntıları finansal olarak açıklanmasa da, TikTok'un e-ticaret yeteneklerini artırması ve kullanıcıların müziklerini tercih ettikleri uygulamalara eklemelerine olanak tanıyan araçlar içermesi bekleniyor.

'ADİL ÜCRET ÖDENMEDİĞİNİ' SÖYLEYEREK TİKTOK'TAN ÇIKMIŞTI

UBS analistlerine göre, bu anlaşma UMG'nin TikTok'tan elde ettiği gelirleri önemli ölçüde artırabilir. Universal, şubat ayında, adil ücret ödemediği gerekçesiyle müziğini TikTok'tan çekmişti.

Ancak yeni anlaşma, şirketleri yapay zeka gelişiminde insan sanatını ve ekonomiyi koruma konusunda işbirliği yapmaya teşvik ediyor. TikTok ayrıca, yapay zeka tarafından oluşturulan yetkisiz müzikleri platformdan kaldırmak ve sanatçı ile söz yazarı ilişkilerini iyileştirmek için UMG ile işbirliği yapmayı taahhüt etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN