TFF'den erken seçim açıklaması: Tahakküm kurma çabalarına izin verilmeyecek

TFF'den erken seçim açıklaması: Tahakküm kurma çabalarına izin verilmeyecek

TFF, 18 Temmuz'da yapılacak olan seçimlerle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, TFF Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Kurul Üyeleri ve kulüplerin sponsorlarına tehdit mesajları göndererek kongre tarihini öne çekmeye çalışan ve toplumsal huzuru bozan bir azınlık grubuna karşı, bu tür çabaların kabul edilmeyeceği ve çoğunluğun iradesine saygı gösterileceği vurgulandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 18 Temmuz'da gerçekleşecek olan seçimli genel kurul öncesinde yaşanan gerginlik ve tehdit iddialarına dair açıklama yaptı. Federasyon, bazı azınlık grupların, TFF Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile genel kurul üyelerine baskı yaparak tarihin öne çekilmesi yönünde tehdit içeren mesajlar gönderdiğini belirtti. TFF, bu tür davranışların Türk futbolunun huzurunu bozma çabalarına karşı olduklarını ve bu çabaların başarılı olamayacağını vurguladı.

Konuyla ilgili açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Kongre için ilan edilen tarihin öne çekilmesi için TFF Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine, yakınlarına, TFF Genel Kurul Üyelerine, kulüplerin sponsorlarına tehdit mesajları gönderen, toplumsal huzura zarar verecek kavgacı bir tavır takınan bu azınlığın, çoğunluk üzerinde tahakküm kurma çabalarına asla izin verilmeyecektir."

Federasyonun açıklamasında, Kulüpler Birliği'nin erken seçim taleplerine rağmen, seçimlerin planlandığı gibi 18 Temmuz tarihinde yapılacağı tekrarlandı. Bu kararın, TFF Yönetim Kurulu tarafından alındığı ve bu süreçte yapılan önemli işlere dikkat çekildiği ifade edildi. Bu işler arasında Süper Lig ve 1. Lig Yayın İhalesi'nin tamamlanması ve kulüplere ciddi gelirler sağlanması, harcama limitleri ve yabancı kuralı düzenlemelerinin kulüp menfaatleri doğrultusunda yeniden belirlenmesi gibi adımlar yer aldı.

Açıklamada, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın tarihinde ilk kez eleme grubunu lider tamamlayarak Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma başarısına da vurgu yapıldı. TFF, bazı kulüp yöneticilerinin, milli takımın turnuva hazırlıklarını riske atacak şekilde seçimli genel kurulu Avrupa Şampiyonası dönemine taşıma çabalarına hayretle yaklaştığını belirtti.

DEMOKRATİK VE ŞEFFAF BİR SEÇİM ORTAMI VURGUSU

Federasyon, demokratik ve şeffaf bir seçim ortamının sağlanması için tüm adaylara yeterli hazırlık süresi tanınmasının zorunlu olduğunu vurgulayarak, aceleye getirilen bir seçim atmosferinin adayların Türk futbolunun çıkarlarını temsil etme çabalarını sekteye uğratacağını ifade etti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun, demokratik bir seçim yapılabilmesi için gereken şartların oluşturulması adına adil ve rekabetçi bir zemin oluşturma gayretinde olduğu aktarıldı.

TFF, 18 Temmuz'daki seçimli genel kurul öncesinde genel kurul üyelerinin büyük bir çoğunluğunun takdirini kazandığını belirterek, Türk futbol ailesine teşekkürlerini iletti. Federasyon, adalet ve eşitlikten yana olan çoğunluğun desteğiyle, Türk futbolunu daha iyi bir geleceğe taşıma hedefine yönelik çalışmalarına devam edeceğini açıkladı. Bu süreçte, seçim sürecini manipüle etmeye çalışan azınlık grupların çabalarının, Türk futbolunun genel çıkarlarına hizmet etmekten uzak olduğu ve kaostan beslendiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN